Sweco Nederland

  • Type organisatie: Adviesbureau

Sweco Nederland, voorheen Grondmij Nederland, ontwerpt en ontwikkelt de samenlevingen en de steden van de toekomst. Ons werk leidt tot duurzame gebouwen, efficiënte infrastructuur en toegang tot elektriciteit en schoon water.

Met 14.500 medewerkers in Europa bieden wij onze klanten voor elke situatie de juiste expertise. Wij voeren jaarlijks projecten uit in 70 landen verspreid over de hele wereld.

Sweco is het grootste ingenieursadvies- en architectenbureau in Europa, heeft een omzet van circa 1,7 miljard euro en is genoteerd aan de Nasdaq Stockholm.

Smart mobility

In Nederland werken wij met een aantal partners aan Talking Traffic. Door de keten die we opbouwen, kunnen zelfrijdende voertuigen anticiperen op wat er komen gaat. Vooral bij kruispunten kan een realtime verkeersmodel de doorstroming slimmer organiseren. Het zorgt ervoor dat alle verkeersdeelnemers – van voetganger, tot bus en fiets – worden geprojecteerd. Als je weet wat zich waar begeeft en hoe het verkeer zich beweegt, kun je daar op inspelen. Je kunt voorspellen op welk moment het verkeer bij het kruispunt aankomt en op basis van die kennis het verkeerslicht aansturen. Resultaat: minder wachttijd, minder frustratie en minder uitstoot.

Smart traffic software

Onze Smart Traffic software hebben we samen met ambitieuze wegbeheerders ontwikkeld. De testresultaten op basis van simulaties zijn veelbelovend. Nu de straat nog op. Ik kan niet wachten om in zo’n zelfrijdende auto door de stad van de toekomst rijden!

Sweco Nederland
 De Holle Bilt 22
       3732 HM De Bilt,
       , Nederland
  Jeroen Quee   Sweco.nl    jeroen.quee@sweco.nl    06-21813956