Uniper Benelux

  • Type organisatie: Energieleverrancier

Uniper produceert en levert elektriciteit, warmte en gas aan klanten in België en Nederland. Onze activa spelen een belangrijke rol in de leveringszekerheid, zodat de regio kan rekenen op een betrouwbare energielevering.

MPP3 kolencentrale Maasvlakte

In 2016 is hieraan onze nieuwe kolengestookte unit op de Maasvlakte in Rotterdam toegevoegd. Daarnaast is Uniper actief op de Belgische markt met een gasgestookte energiecentrale in Vilvoorde.

E.ON

Uniper levert een reeks energie producten en -services voor de industrie en huishoudens in Nederland. Voorlopig zullen ze het E.ON merk voor de klanten blijven voeren.

Energy Hub West

Elektriciteitsproductie met kolencentrales staat onder toenemende maatschappelijke en politieke druk. De uitstoot van CO2, NOx en fijnstof ligt onder het vergrootglas en kolencentrales zullen meer dan ooit moeten aantonen dat zij relevant zijn voor de maatschappij. Uniper Benelux doet dit door in te zetten op betrouwbare en betaalbare stroomproductie uit de meest efficiënte kolencentrale (MPP3) van de wereld.

Ze richten zich daarnaast op de levering van een reeks innovatieve energieproducten aan onze partners en klanten in de regio Zuid Holland:

  • de levering van restwarmte en CO2 aan de tuinders in het Westland
  • het leveren van stoom aan industriële installaties in de nabije omgeving van onze energiecentrales
  • het opslaan van afgevangen CO2 in lege gasvelden
  • het gebruik van biomassa en industriële reststoffen (zoals bio propaan) voor het genereren van energie en warmte.

Uniper stadsverwarming

Uniper wil stadsverwarming aan gaan bieden aan de bewoners van Rotterdam en Den Haag. Dit totaal concept van energiestromen in de regio heet de ‘Energy Hub West.

ROAD

Daarnaast test Uniper, onder meer op de Maasvlakte, de afvang en veilige opslag van CO2. Met onze deelname in het ROAD project willen we laten zien dat we ook in Nederland een leidende rol kunnen spelen bij de ontwikkeling van CO2 reductie.

Uniper Benelux
 Dr. Holtroplaan 28
       5652 XR Eindhoven,
       , Nederland
  Veronica ten Holder   road2020.nl/2010/12/co2-opslag/    vholder@eia.nl    06 – 3104 64 79