WM3 Energie

  • Type organisatie: Adviesbureau

WM3 Energie richt zich  op het verduurzamen van het MKB.

“We proberen voor nazaten een betere wereld te creëren. Wij richten ons niet op de particuliere markt, daar is al genoeg beweging, maar kijken juist naar het MKB. Daar gebeurt nog relatief weinig op het gebied van verduurzaming en zit een ontzettend groot potentieel als het gaat om energiebesparing. Zonder dat bedrijven hun cashflow aantasten, maken we het voor hen mogelijk om te verduurzamen. Door de besparingen op de energierekening verdienen de duurzame investeringen zich snel terug”, zegt directeur Peter van Tuijl namens het Gelderse bedrijf.

Voor ondernemers die wel wat beters te doen hebben maar toch graag willen bijdragen aan een betere wereld. Daar helpen wij ze bij!

Bedrijven kunnen verduurzamen

Energie besparen is niet eenvoudig. Het vergt tijd en inspanning en je moet als ondernemer gemotiveerd zijn om de stap te zetten. Ook een succesvol besparingsproject opzetten vergt het nodige voorwerk. WM3 Energy helpt je graag.

Want ieder bedrijf en ieder bedrijfsproces is anders en vraagt om een specifieke aanpak. Er is niet één panklare oplossing voor het complete bedrijfsleven. Daarom is het belangrijk om eerst goed te inventariseren wat de huidige situatie is en waar kansen en mogelijkheden liggen. WM3 kan de verschillende mogelijkheden van verduurzamen voor je bedrijf in kaart brengen en je helpen bij de uitvoering ervan.

Natuurlijk wil je bijdragen aan een betere wereld. Je begrijpt zelf ook wel dat bepaalde dingen anders moeten. Maar je bent ook ondernemer en dat betekent dat je je geld het liefst investeert in je eigen bedrijf. Verduurzamen is leuk, maar komt daardoor niet direct op de eerste plaats.

Maar wat nou als wij je vertellen dat je cashflow niet hoeft te worden aangetast om te kunnen verduurzamen. Hebben we dan je aandacht?

Duurzame InvesteringsRegeling

De Duurzame InvesteringsRegeling (kortweg DIR) noemen wij dat. Hoe dat precies werkt? Je betaalt als bedrijf alleen het btw-bedrag over de investering. Die btw krijg je later weer terug van de belastingdienst. Voor de investering exclusief btw wordt een financiering aangevraagd.

De maandelijkse lasten die zo’n financiering met zich meebrengt betaal je van het geld dat je bespaart op je energierekening. Per saldo blijf je dus hetzelfde bedrag betalen en zo tast je je cashflow niet aan.

WM3 Energie
 De Houtakker 51
       6681 CW Bemmel,
       , Nederland
  Peter van Tuijl   https://wm3.energy/    info@wm3.energy    088-1184984