Aanbesteding zonneparken open

Tanja Nolten Staff asked 4 years ago
Aanbesteding 3 zonneparken
RoyalHaskoning DHV is gestart met het uitzetten van de aanbesteding voor drie zonneparken in Friesland. Meedingen? De uiterste termijn voor inschrijving van de aanbesteding is 30 september vóór 12.00 uur.

RoyalHaskoning DHV is gestart met het uitzetten van de aanbesteding voor drie zonneparken in Friesland. Het bedrijf kreeg opdracht van het consortium Vrij-Baan bestaande uit het Rijk, Friesland en Leeuwarden.

Langs De Haak om Leeuwarden en de invalswegen komen zonneparken (velden met zonnepanelen) om deze nieuwe wegen energieneutraal te maken. De zonneparken moeten samen ten minste 4 MW op gaan leveren.

Zonnepark locaties

 1. Hendrik Algraweg / Newtonpark IV (‘De Zwette’, perceel 1)
  3,59 megawattpiek
 2. Drachtsterweg (perceel 2)
  aantal megawattpiek onbekend
 3. Hemriksein (perceel 3)
  0,4 megawattpiek

Belangstelling voor de aanbesteding?

Partijen die belangstelling hebben om deel te nemen aan de aanbesteding moeten inschrijven voor alle drie de percelen.

 • De opdracht betreft het exploiteren van de zonneparken De Zwette (Perceel 1) en Drachtsterweg (Perceel 2) in de vorm van een concessieopdracht voor diensten in opdracht van de gemeente Leeuwarden.
 • De opdracht omvat de integrale exploitatie – en in dat verband (verder) ontwerpen, realiseren, beheren, in stand houden, onderhouden, exploiteren en al hetgeen daarmee verband houdt – van de zonneparken door en voor rekening van de exploitant.

Uiterlijk 30 september voor 12u

De uiterste termijn voor inschrijving is 30 september vóór 12.00 uur.

De mededeling van de gunningsbeslissing is 2 november en de definitieve gunning vindt plaats op 23 november.

Contactgegevens

E. info@vrij-baan.nl

T. 058-2844040

  Wil je een productinnovatie in de spotlights zetten? Mail of bel ons:    redactie@energiekaart.net    06 - 16342889    070 - 2055000