Recyclen van EV accu's

Recyclen van EV accu’s

Recyclen van EV accu's
Wat is een betere oplossing dan om de accu’s te hergebruiken in een energie-infrastructuur die helpt om over te schakelen op hernieuwbare energie?

Recyclen van EV accu’s. Dat het het doel van de samenwerkende partners BMW, Bosch, en Vattenfall.

Lithium wordt immers steeds schaarser en dat is de grondstof van de batterijen en elektrische auto’s.

Bovendien is energieopslag nodig voor wind-luwe en bewolkte dagen. Dus hoe kunnen we gebruikte accu’s recyclen tot virtuele elektriciteitscentrale?

Recyclen

BMW, Bosch, en het Zweedse energiebedrijf Vattenfall werken samen aan een groot batterij opslagproject met gebruikte batterijen.

Second Life batterijen worden getransformeerd tot een Net-opslagsysteem. Bosch integreert de accu’s in decentrale elektriciteitsproductie en -opslag hubs.

Second Life Lithium-ion batterijen

De Second Life Batteries installatie bestaat uit 100 elektrische-auto-accu’s, compact genoeg om in een klein gebouw te passen. De batterij levert een vermogen van 2 megawatt en een opslagcapaciteit van 2 megawatt-uur.

Second Life vanadium redox flow batterijen

De andere batterij is opgebouwd uit vanadium redox flow accu’s met een capaciteit van één megawatt uur en een maximum vermogen van 325 kilowatt.

Totaal piekvermogen: 2.325 kilowatt

De energie hub heeft een totaal vermogen van 2325 kW en een totale capaciteit van 3.000 kWh.

“Rekenkundig is dat genoeg om de elektriciteitsbehoefte van 40 gemiddelde eengezinswoningen voor zeven dagen en nachten te dekken”, zegt Johannes Kostka, commercieel manager van Bosch

De vanadium redox flow batterij wordt geïnstalleerd in een gebouw van 150 vierkante meter, terwijl de lithium-ion-accu’s zijn ondergebracht in grote stalen containers met een oppervlakte van ongeveer 350 vierkante meter.

Braderup

De totale oppervlakte van de installatie, waaronder de bouw van diensten en parkeerplaatsen, is ongeveer 2500 vierkante meter. De dubbele batterij bij Braderup is één van de grootste in zijn soort in Europa.

Link voor meer informatie en de specificaties

Bosch stationary energy storage solutions

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties