Basisset afspraken laadpaal

Basisset Afspraken Laadpaal

Basisset afspraken laadpaalDoel basisset afspraken laadpaal elektrisch laden

Het opstellen en toepassen van een basisset afspraken voor laadpalen waarmee de kwaliteit en eenduidigheid van de publieke laadinfrastructuur worden verhoogd en daardoor de kosten verlaagd.

Beoogd Resultaat

Een overeengekomen basisset van afspraken in samenwerking met het EV-platform. Dit platform bestaat uit alle verschillende stakeholders van NKL. De afspraken hebben niet alleen betrekking op de laadpaal zelf, maar ook op toepassingen vanuit het mobiliteitsbeleid en locaties door gemeenten. De set wordt verder geformaliseerd en sluit goed aan op internationale standaarden. Hierdoor is deze ook breder toepasbaar. Het wordt mogelijk om via vastgestelde procedures vernieuwingen en innovaties toe te voegen.

Praktisch voor gemeenten en marktpartijen

  • Een startpunt voor toekomstige aanbestedingen en vergunningen
  • Handig bij het vormen van beleid
  • Uitgangspunt bij het aangaan van overeenkomsten en het afsluiten van contracten
  • Waardevolle leidraad voor marktpartijen.

Richtlijnen per categorie

De Basisset sluit goed aan bij gemeentelijke processen door bijvoorbeeld aan te geven waar gemeenten bij beheer en monitoring expliciet afspraken over moeten maken. De basisset helpt bij het vereenvoudigen van het aanvraag- en realisatieproces van laadpalen. Dat leidt tot een besparing op gebied van tijd en geld.

Naar de Basisset 2018 v1.0

Contact

Robbie Blok
rblok@nklnederland.nl
T +31 6 819 308 50.

 

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *