CIVIC Smart Logistics

CIVIC, slimme bouwlogistiek

CIVIC Smart Logistics
CIVIC Smart Logistics

CIVIC, EU onderzoek naar slimme bouwlogistiek.

Periode juli 2016 – dec 2019

Binnenstedelijk bouwen is nodig voor aantrekkelijke, duurzame en economisch vitale steden. Denk aan de bouw en renovatie van infrastructuur, woningen en gebouwen. Echter, het vervoer van goederen en personeel naar en van de bouwplaats brengt hoge transportkosten en negatieve gevolgen met zich mee voor het milieu en de omgeving. CIVIC onderzoekt manieren om de negatieve impact te beperken.

Dit gebeurt op drie manieren:

  1. Het optimaliseren van de logistieke stromen van en naar de bouwplaats.
  2. Het betrekken van stakeholders bij de evaluatie van alternatieven.
  3. Het ontwikkelen van ondersteunende governance concepten.

Het projectteam

Betrokken lectoren zijn Walther Ploos van Amstel (City Logistics) en Frank Suurenbroek (Bouwtransformatie).

Susanne Balm is de projectleider en Edith Petersen de betrokken onderzoekscoördinator. Wasim Haji en Michael Berden zullen als onderzoekers bouwlogistiek aan het project werken. Logistiek dienstverleners Deudekom en Cargohopper nemen deel aan het consortium. Daarnaast zal het projectteam samenwerken met PostNL, Huisvestingsontwikkeling UvA en Bureau Nieuwbouw HvA.

JPI Urban Europe Programma

Het project is onderdeel van het JPI Urban Europe Programma, waarin Europese landen samenwerken aan het verbeteren van de aantrekkelijkheid, duurzaamheid en economische vitaliteit van steden.

CIVIC Consortium

Het consortium heeft partners uit vier landen: Zweden, België, Oostenrijk, Nederland. Daarnaast zijn er gemeenten en professionals uit de praktijk die kennis inbrengen en gaan toepassen. Het onderzoek wordt gedurende het project namelijk toegepast bij bouwprojecten in Amsterdam, Brussel, Stockholm en Zweden.

Contact

Susanne Balm (projectleider LEVV-LOGIC)

Link naar de EU-site

 

 

 

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *