Recharge accu hergebruik

Recharge accu hergebruik

Recharge accu hergebruik
Hoewel er steeds meer elektrische voertuigen op de weg zijn, is er nog geen sprake van recycling en reuse van deze accu’s.

ReCharge gaat in kaart brengen of auto-accu’s opnieuw kunnen worden ingezet voor in de energieketen.  

De onderzoeksvraag is 2-ledig:

  1. is het mogelijk om afgeschreven accu’s als batterij in te zetten
  2. kunnen we auto-accu’s remanufacturen tot nieuwe producten die een tweede leven krijgen

Het doel is om te onderzoeken of het mogelijk is om deze twee ketens op een intelligente manier te sluiten. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Cofely Energy & Infra en SUEZ. Looptijd onderzoek: jan – dec 2016.

Recharge en hergebruik

Als overtollige energie wordt opgeslagen in een batterij en ingezet wordt tijdens een energiepiek, zorgt dat voor meer balans op het net.

Mascha van Vuuren-Sanders, directeur van Cofely: “Cofely wil blijven vooroplopen in de ontwikkeling van slimme energieoplossingen.

We verwachten dat dit onderzoek waardevolle inzichten zal bieden in mogelijkheden die hieraan een bijdrage kunnen leveren.”

Recharge en remanufacturing

Materialen worden steeds schaarser. Dat geldt ook voor lithium. In de circulaire economie van de toekomst is afval tevens grondstof voor nieuwe producten.

Remanufacturing van een product zorgt ervoor dat het gereviseerde product overeen komt met de dezelfde klant verwachting als was het een nieuw product. Inclusief de garantietermijn van een nieuw product. Remanufacturers werken volgens de volgende procedure:

  • reparatie of vervanging van versleten of verouderde componenten en modules
  • verbetering van zwakke componenten
  • een nieuwe coating zorgt ervoor dat het product weer nieuw oogt

750 MegaWatt

Bijzonder is dat de studie zich niet alleen richt op accu’s uit traditionele auto’s, maar vooral op accu’s uit elektrische auto’s. Hoewel er steeds meer elektrische voertuigen op de weg zijn, is er nog geen sprake van recycling en reuse van deze accu’s.

Zo waren er in 2015 ongeveer 90.000 hybride en volledig elektrische voertuigen in Nederland op de weg. Aan vermogen is dit ruim 750 MegaWatt, wat overeenkomt met een grote energiecentrale.

ReCharge moet in kaart brengen of auto-accu’s met het oog op technische en economische aspecten kunnen worden ingezet voor hergebruik in de energieketen. De partners verwachten dat dit onderzoek waardevolle inzichten zal bieden in mogelijkheden die hieraan een bijdrage kunnen leveren.

RVO subsidieert het project

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *