zeezoutbatterij dr ten

Zeezoutbatterij voor EV laadsystemen

zeezoutbatterij dr tenHaalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling en analyse van een nieuwe gecombineerd ‘zeezoutbatterij – EV laadsysteem’ in diverse locaties.

Opslag en conversie (toepassing)

De zeezoutbatterij is ontwikkeld voor de opslag van zonne-energie, windenergie en netenergie. De Gemeente Rotterdam verzocht om een nieuw, gecombineerd ‘batterij EV laadsysteem’ door middel van de zeezoutbatterij.

Voordelen van de zeezoutbatterij

  • De ‘zeezoutbatterij’ kan helemaal worden leeg geladen en is qua materialen de schoonste en goedkoopste ter wereld.
  • De batterij gaat op labschaal minimaal ca. 5 keer langer mee dan conventionele batterijen
  • De batterij biedt door de lage kosten van materialen het voordeel om lage vermogens, zoals beschikbaar bij de meeste normale woningen (3*5,5 kW), omhoog te schalen zodat massaal snel laden aan huis mogelijk wordt zonder grote netaanpassingen.

Doel onderzoek

Het doel van dit project is om productspecificaties af te leiden voor een gecombineerd draadloos laadbatterij systeem en de haalbaarheid van een dergelijk systeem middels een nieuw batterijsysteem aan te tonen.

Hierdoor kan worden ontladen op het net enerzijds en op een elektrische auto anderzijds. Opladen kan vanuit de muur enerzijds of vanuit zonnepanelen.

Systemen worden geanalyseerd bij een bedrijfssituatie van de partners te Wezep / Nijmegen, de Universiteit Twente (waar Dr Ten 2 promovendi begeleidt) en de gemeente Rotterdam.

Gezamenlijk hopen de partijen hiermee een basis te leggen voor een grootschalige opschaling, assemblage en meer werkgelegenheid.

Korte omschrijving

De zeezoutbatterij is schoon, goedkoop, volledig ontlaadbaar en daarvoor passend in back up opslag, maar kan sommige hoge vermogens zoals bekend bij snel laden nog niet goed aan zonder de batterij over te dimensioneren. Analyse van (on)mogelijkheden voor deze markt geïntegreerd als mogelijke vervanger van de klassieke laadpaal is derhalve noodzakelijk.

vergelijk met andere veelgebruikte batterijen

Ook dient een passende batterij te worden ontwikkeld en nauwkeurig te worden onderzocht hoe een dergelijke nieuw batterij optimaal geïntegreerd kan worden in net2EV situaties met bijvoorbeeld de besparing van de klassieke laadpaal en aangelijnd bij EV autobatterijen, EMS technologie, smart meters etc.

Onduidelijk hierbij is welke grootte, positionering en vermogens idealiter nodig zijn voor gebruik van de batterijen bij het snel laden?

Dergelijke vragen hangen direct samen met vragen rond het microgrid zelf (zoals de grootte, structuur, security, vermogensbalans en systeem configuraties).

Daarnaast dient te worden gekeken hoe product specifieke standaarden kunnen worden gehaald. Verder liggen er vragen rond de optimale integratie van de batterijen met de laadtechnologie.

Resultaat

Het resultaat van dit project is een geanalyseerde demonstratiebatterij van maximaal 24 kWh die kan worden ontladen op het net enerzijds en op een elektrische auto anderzijds. De batterij kan worden geladen door middel van tenminste zonnepanelen.

Projectpartners

Dr. Ten, BatteryFact

Periode

2016 – 2017

Contact

Gerrit  Miedema
gerrit@drten.nl
06-45556706

Funding

Systeemintegratie, TESI117005

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *