SEEH en Subsidie HER verlengd tot 2030

SEEH subsidie voor huisisolatie is succes

SEEH en Subsidie HER verlengd tot 2030
Met de subsidieregeling ISDE kunnen huizenbezitters een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

Van de SEEH, de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis, wordt massaal gebruik gemaakt schrijft RVO op haar website. De organisatie heeft zelfs extra mankracht ingezet om de aanvragen te kunnen behandelen en te verwerken.

  • Via de SEEH ontvangen huizenbezitters subsidie voor isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer/bodem en het aanbrengen van hoogrendementsglas.
  • Op aanvullende energiebesparende maatregelen, zoals isolerende deuren en kozijnen, ontvangen aanvragers extra subsidie.
  • Wie zijn héle huis of gebouw voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus bovenop de subsidie.
We zijn verrast door het aantal aanvragen: ruim 13.000 in 6 maanden”, zegt Constan Custers, adviseur bij RVO.nl.
Per 15 maart 2017 is het subsidieplafond opgehoogd en is er 43,8 miljoen in totaal beschikbaar voor eigenaar-bewoners.

SEEH pot uitgebreid

Op dit moment zijn de aanvragen ter waarde van 38 miljoen in behandeling. Tot en met 31 december 2018 is er in totaal 60 miljoen euro beschikbaar. Inmiddels is er voor 16 miljoen euro subsidie verstrekt.

13 weken

De wettelijke termijn bedraagt 13 weken om een besluit te nemen over een ingediende aanvraag. RVO.nl hoopt zo aanvragers snel duidelijkheid te geven over hun aanvraag. Aanvragers van volledige aanvragen die – langer dan verwacht – wachten op een beoordeling zijn hier reeds van op de hoogte gesteld.
Aanvragen van eigenaar-bewoners kunnen nog steeds worden ingediend. Naar verwachting is deze subsidie voor eigenaar-bewoners binnen enkele weken op.
Wie al een aanvraag heeft ingediend, kan zelf bepalen of hij de maatregelen al uitvoert of eerst wacht op de beschikking van de subsidie.

ISDE voor overige energiebesparende maatregelen

Met de subsidieregeling ISDE kunnen huizenbezitters een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

Even checken

Gaat u aan de slag met energie besparen en opwekken van duurzame energie in uw gebouw of woning? Check dan eerst bij ons de mogelijkheden voor subsidie, fiscaal voordeel, advies en ondersteuning.

 

    De pot Subsidie energiebesparing eigen huis is leeg.
    Het heeft voor eigenaar-bewoners van een eigen huis geen zin meer om een subsidieaanvraag in te dienen voor isolatiemaatregelen. Tot 26 april 2017 zijn er voldoende aanvragen ontvangen om het beschikbare budget uit te geven.

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties