SmartSolar installatie verdeelt stroom flexibel onder VVe-bewoners

smartsolar installatie Utrecht
Met het inzetten van slimme techniek zorgt Onze Stroomfabriek ervoor dat iedere bewoner in een wooncomplex zijn eigen keuzes kan maken over zijn deelname aan een zonne-energie installatie.

De SmartSolar installatie van het wooncomplex van VvE Ouderijn 2 in hartje Utrecht verdeeld de opgewekte groene stroom van 140 zonnepanelen over de bewoners die deelnamen aan de investering.

Via deze SmartSolar installatie is het dus nu voor iedere bewoner mogelijk om zelf te bepalen of hij gebruik wil maken van de zonne-energie installatie.

Opmerkelijk bij het project is dat een groep met geïnteresseerde bewoners als collectief de zonnepanelen heeft geplaatst.

“Door de groep bewoners te laten investeren en niet de VvE zelf, kon het besluit voor het plaatsen van de installatie relatief eenvoudig worden genomen”, geeft voorzitter Marien Smits van de VvE Ouderijn 2 aan.

SmartSolar installatie

De SmartSolar installatie van Onze Stroomfabriek kan de opgewekte stroom flexibel verdelen, zodat alleen de bewoners die hebben geïnvesteerd in de zonnepanelen hier gebruik van kunnen maken.

“Tot nu toe was het voor VvE’s en woningcorporaties vaak moeilijk om zonne-energieprojecten voor wooncomplexen van de grond te krijgen”, geeft directeur Willem Christiaens van Onze Stroomfabriek aan.

De oplossing moet ervoor zorgen dat bewoners van appartementencomplexen individueel kunnen kiezen of ze willen meedoen aan een zonne-energieproject of niet.

“De hoeveelheid zonnestroom die bewoners geleverd krijgen, is heel eenvoudig te wijzigen. Dit alles biedt bewoners van appartementencomplexen voortaan dezelfde mogelijkheden als eigenaren van grondgebonden woningen.’

Over Onze Stroomfabriek

Onze Stroomfabriek is de ontwikkelaar en eigenaar van de Solar Smart Grid technologie. Ze hebben zich tot doel gesteld om de energietransitie te versnellen door de daken van de gestapelde bouw te benutten voor zonne-energie.

Dit doen ze door zonne-energie voor de gestapelde bouw financieel aantrekkelijk te maken én vraag en aanbod onder bewoners op elkaar af te stemmen.

Met het inzetten van slimme techniek zorgen ze ervoor dat iedere bewoner in een wooncomplex zijn eigen keuzes kan maken over zijn deelname aan een zonne-energie installatie.

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties