Stanford ontwikkelt batterij met urine

Stanford ontwikkelt batterij met urine

Stanford ontwikkelt batterij met urine
Ureum, vaak gevonden in meststoffen en urine, is een veelbelovende en goedkope grondstof voor deze efficiente accu.

Stanford engineers ontwikkelden een goedkope batterij voor het opslaan van hernieuwbare energie, gebruik makend van urine.

Deze nieuwe ‘low-cost, high-performance batterij’ kan een goedkope oplossing worden voor het opslaan van zonne-energie, die moet worden opgeslagen voor nachtgebruik.

Ureum, vaak gevonden in meststoffen en urine, is een veelbelovende grondstof voor de accu.

Stanford

De batterij is ontwikkeld door Stanford chemieprofessor Hongjie Dai en promovendus Michael Angell. De batterij is niet brandbaar en bevat elektroden gemaakt van overvloedige aluminium en grafiet.  Voor het elektrolyt gebruikten zij als belangrijkste ingrediënt, ureum, reeds industrieel geproduceerd voor plantaardige meststoffen.

“Dus in wezen, wat je hebt is een batterij gemaakt met een aantal van de goedkoopste en meest voorkomende grondstoffen die u kunt vinden op de aarde. En het zorgt voor goede prestaties “, aldus Dai. “Wie had gedacht dat met grafiet, aluminium, ureum daadwerkelijk een batterij kunt bouwen met een laadcyclus waarmee je lang vooruit kunt? ‘

Samen met het Taiwanese Industrial Technology Institure (ITRI) ontwikkelde Dai’s lab in 2015, de eerste oplaadbare batterij van aluminium. Dit systeem laadt in minder dan een minuut en kan duizenden keren laden en ontladen. Ze kregen hiervoor de 2016 R & D 100 Award. Echter, deze versie van de batterij heeft een groot nadeel: een dure elektrolyt.

De nieuwste versie bevat een op ureum gebaseerde elektrolyt en is ongeveer 100 keer goedkoper dan het model van 2015, met een hogere efficiëntie en een laadtijd van 45 minuten.

Het is de eerste keer dat ureum is gebruikt in een batterij. Volgens Dai, is het kostenverschil tussen de twee accu’s een verschil van dag en nacht. Het team meldde onlangs haar werkzaamheden in de Proceedings van de National Academy of Sciences.

Hernieuwbare energie-opslag

Omdat de vraag naar hernieuwbare energie groeit, neemt ook de behoefte aan goedkope, efficiënte batterijen om de energie op te slaan voor eigen gebruik en voor balans op het net, toe. De huidige batterijen, zoals lithium-ion of loodzuur batterijen, zijn kostbaar en hebben een beperkte levensduur.

Deze batterij is goedkoop, efficiënt en hebben een lange levensduur. Ze zijn zeer geschikt om het verschil tussen aanbod van groene stroom en vraag op te vangen.

Coulomb-efficiëntie

De Coulomb-efficiëntie van deze batterij is hoog 99,7 procent. Deze Coulomb-efficiëntie, is een meting van hoeveel lading verlaat de batterij per eenheid van lading die nodig is tijdens het opladen.

Hoewel ook efficiënt, zijn lithium-ion accu’s ontvlambaar. De ureum batterij is niet brandbaar en dus minder risicovol.

“Ik zou veilig voelen als mijn back-up batterij in mijn huis is gemaakt van ureum. Hiermee loop ik weinig kans op brand,” zei Dai.

Octrooi

De groep heeft een licentie aangevraagd voor de batterij bij AB Systems octrooien, opgericht door Dai. Een commerciële versie van de batterij is momenteel in ontwikkeling.

Toekomstige richtingen

Om aan de eisen te voldoen, zal een commerciële batterij minstens tien jaar moeten meegaan. Door de chemische processen in de batterij te onderzoeken, hoopt Stanford de levensduur te verlengen. De vooruitzichten zijn veelbelovend. In het lab, zijn circa 1.500 laadcycli gerealiseerd met een 45 minuten oplaadtijd.

Volgens Dai, is er veel vraag naar batterijen die de netbalans vergroten. Hij ontvangt veel e-mails van bedrijven of particulieren die geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van aluminium batterijen. Met de batterij die nu in ontwikkeling is, komt het succes van bedrijven en consumenten.

“Onze droom is om met deze batterij, de zonne-energie op te slaan in elk gebouw en in elk huis,” zegt Dai. “Mogelijk verandert het ons dagelijks leven. We weten het niet. ”

 

 

    Heeft u wat informatie over grootte, capaciteit (Kwh/MWh),kostprijs gebufferde elektriciteit.
    Wij hebben en windpark van 9 MW en zouden iets willen doen met energie (elektriciteit) opslag

    We zijn op zoek naar elektriciteitsopslag bij ons windenergieproject (3 x3,05 E 101 turbines totaal dus 9,15 MW en aansluiting van 10 MW). Kunt u state of the art aangeven CAPEX, OPEX, kostprijs/kWh,

    Pilot is bepsreekbaar

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties