StroomNet Groningen overbelast

Stedin meldt record zonnedaken

Stedin meldt record zonnedaken
Amsterdam telde in 2016, 7.500 huishoudens met PV. Het college streeft een stijging van dit aantal na van 80.000 in 2020 en 450.000 in 2040.

Stedin meldt dat er bij het bedrijf in de eerste helft van 2017 een recordaantal zonnepanelen aangemeld zijn: 1.000 nieuwe zonnedaken per maand. 

Het CBS meldde eerder al dat in 2016, het record van 2 gigawattpiek, opgeleverd door zonnedaken, doorbroken was. Stedin telt nu 295 megawattpiek pv-vermogen dat geregistreerd is.

25% groei

Volgens Stedin in de eerste helft van 2017 is het vermogen van daken met zonnepanelen in de Randstad met 25 procent gegroeid in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Nog nooit groeide het aantal zonnepanelen volgens Stedin zo hard. Stedin regio Randstad

Stedin

Doordat zonnepanelen steeds beter en goedkoper worden en het economisch goed gaat in Nederland, groeit het aantal daken met zonnepanelen ieder jaar weer harder’’, zegt Joep Weerts, directeur Klant & Markt. Dat is goed nieuws, want het brengt de uitstoot van CO2 omlaag en draagt bij aan een duurzamer Nederland.

We weten ook dat het grootste deel van de duurzaam opgewekte energie niet direct wordt gebruikt, maar wordt teruggeleverd aan onze elektriciteitsnetten. Wanneer we niets doen kan dit problemen opleveren. Je kunt nu eenmaal niet steeds meer stroom op dezelfde kabels kwijt. Daarom houden we de effecten van het opwekken van duurzame stroom goed in de gaten en nemen we waar nodig maatregelen. Zo houden we ons energienetwerk betrouwbaar.’’

 

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties