Energielabel

Steeds meer kantoren groen energielabel

Energielabel
De maatregelen hoeven niet ingrijpend te zijn. Denk bijvoorbeeld aan energiezuinige verlichting en/of aan een energiezuinige ketel.

Onderzoek door RVO wijst uit dat steeds meer kantoren een groen energielabel hebben.

Vanaf 2023 moeten kantoorgebouwen > 100 m² naar verwachting minimaal energielabel C hebben. Steeds meer kantooreigenaren nemen hiervoor energiebesparende maatregelen. Zo stijgt het aantal panden met het zuinige label A.

Het uitfaseren van kantoren met energielabel G, F, E en D moet een significante energiesparing opleveren.

Gelukkig is er een landelijke beweging die erop wijst dat steeds meer kantoren aanspraak maken op een groen energielabel. Ten opzichte van augustus 2016 is het aandeel geregistreerde labels met C of beter gestegen met 71%.

80% kantoren voldoet nog niet aan het energielabel

Ongeveer 80% van de kantoorgebouwen voldoet nog niet aan de voorgenomen norm van label C voor 2023. Ze zijn of energie-onzuinig of hebben (nog) geen label.

Wilt u weten welk energielabel uw kantoor heeft? Klik op EP-online

Energiemaatregelen

Als er geen energielabel is, kan een eigenaar een energieadviseur inschakelen. De adviseur kan gebouweigenaren advies geven over welke maatregelen er genomen moeten worden. Handig is om energiemaatregelen te nemen samen met gepland onderhoud of een ander natuurlijk moment.

Ook is het raadzaam verduurzaming meteen grondig aan te pakken.

Wie voor een beter label gaat, is voorbereid op mogelijke toekomstige wetgeving. Bovendien verdient de investering zich terug door energiebesparing. De maatregelen hoeven niet ingrijpend te zijn. Denk bijvoorbeeld aan energiezuinige verlichting en/of aan een energiezuinige ketel.

Energieinvesteringsaftrek voor energielabelsprong

Hebt u een energielabelsprong gemaakt? Dan kunt met dat gehele pakket aan genomen maatregelen in aanmerking komen voor de Energie-investeringsAftrek (EIA).

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties