StoreDot ontwikkelt superbatterij voor EV

StoreDot ontwikkelt superbatterij voor EV

 

StoreDot ontwikkelt superbatterij voor EV
Wordt dit de batterij waar de EV-industrie op zit te wachten?

StoreDot, een Israëlische startup, ontwikkelt een batterij voor elektrische voertuigen die binnen vijf minuten oplaad en een bijna 500 kilometer bereik heeft. De 60 million dollar funding komt van Daimler, Samsung Ventures en Norma Investments. De eerste batterij moet in 2020 op de markt komen.

Daimler verwacht dat de batterij geschikt is voor het hele spectrum van elektrisch vervoer. Van personenauto’s tot vrachtwagens en bussen.

Ondanks ontwikkelingen van snelladers, blijft opladen een tijdrovende klus. StoreDot wil met de ontwikkeling van de zg. FlashBattery een actieradius leveren van circa 500 kilometer die kan worden opgeladen in slechts vijf minuten.

StoreDot over de technologie

Chemisch gesynthetiseerde organische moleculen van niet-biologische oorsprong zijn het hart van de technologie.

We hebben een methodologie ontwikkeld die het ontwerp, de synthese en het afstemmen van materialen mogelijk gemaakt heeft om proprietary organische verbindingen te creëren die de prestaties van een aantal apparaten dramatisch verbeteren, zoals batterijen, displays, sensoren en digitaal geheugen.

Opschalen

Zodra de Nano-materialen en de organische verbindingen geoptimaliseerd zijn, worden ze toegepast in de nieuwe batterijstructuur wat zou zorgen voor het vergrootte actieradius. De nieuwe batterij zou bestand zijn tegen hoge temperaturen en milieuvriendelijker dan de lithium-ion batterij omdat het gebruik maakt van organische verbindingen.

De eerste tests zijn gepresenteerd tijdens de CUBE Tech Fair in Berlijn.

Video

 

Organisch

StoreDot’s FlashBattery-technologie maakt gebruik van lagen van nanomaterialen en eigen organische verbindingen, die er nog nooit eerder op batterijen zijn gebruikt. Het bedrijf beweert ook dat FlashBattery veiliger is dan lithium-ion, omdat het niet brandbaar is en een hogere verbrandingstemperatuur heeft. We kunnen misschien de eerste EV’s gebruiken die de technologie binnen drie jaar gebruiken – we moeten maar wachten en kijken of het de industrie kan helpen groeien.

StoreDot CEO Dr. Doron Myersdorf zei in een verklaring:

“Snel opladen en een groot bereik zijn de kritieke succesfactoren voor elektrische voertuigen. StoreDot, en in het kielzog Daimler en Samson, denken dat deze superbatterij wel eens voor de doorbraak zou kunnen zorgen waar de markt om vraagt.

Meer doorbraken: Zwitserland

Onderzoekers van de Drexel University onthulden in juni 2017 een ​​nieuw batterijontwerp op basis van geleidende elektroden waarmee batterijen veel sneller kunnen opladen.

MXene

In plaats van de traditionele chemische energieopslag zijn de Zwitserse batterijen voorzien van dunne elektroden gemaakt van de hoge elektronische geleidbaarheid van het materiaal MXenes. De wetenschappers voorzagen de MXenes – een materiaal met tweedimensionale verbindingen – van microscopische gaten zodat ionen zich sneller door het materiaal kunnen verplaatsen.

MXenes supergeleider
MXenes supergeleider

Een hydrogel –  ontworpen voor meer ‘redox actieve sites‘ – zorgt ervoor dat de elektrische lading optimaal wordt vastgehouden in de batterij. Het resultaat: supersnel laden en ontladen.

In een publicatie in Nature, wordt uitgebreid uitgelegd hoe het laden van dunne MXene-elektroden in tientallen miliseconden gebeurd.

 

 

 

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties