
Sympower perfectioneert netbalancering

Sympower, de Amsterdamse startup en partner van ENGIE, heeft een miljoen euro opgehaald om de software voor vraagsturing te verfijnen.
Sympower wil de transitie naar een low-carbon toekomst faciliteren door het slimmer benutten van huishoudelijke apparaten.
Sympower is partner van ENGIE dat haar flexibiliteitsportfolio duurzamer en innovatiever wil maken door het reservevermogen te vergroten. Hiervoor ontwikkelde de jonge club software voor vraagsturing bij de consument.
Sympower
De startup, opgericht in 2015, is een demand response aggregator dat kostenefficiënte balans diensten aan het elektriciteitsnet levert. Het Sympower softwareplatform reageert binnen enkele seconden op storingen op het net door elektriciteitsverbruik van apparatuur en machines tijdelijk op of af te schakelen, zonder dat de klant er hinder van ondervindt.
De startup haalde 1 miljoen euro op bij particuliere investeerders en investeringsfonds Enfuro Ventures. De investering zal de internationale uitbreiding van geautomatiseerde netbalancering software financieren na succesvolle implementatie op de elektriciteitsmarkten in Noord-Europa.
Demand Respond Management
Een schonere, goedkoper en efficiëntere methode voor het evenwicht van het elektriciteitsnet is vraagrespons. In plaats van het verzwaren van de elektriciteitsvoorziening om aan de vraag te voldoen, kan het evenwicht worden hersteld door het verbruik van elektrische apparaten tijdelijk aan te passen om aan de behoeften van het net te voldoen.
Het is nu mogelijk om deel te nemen aan deze vraagoplossingen door huishoudelijke verwarming, warm water en koelapparatuur en thuisopslagbatterijen aan te sluiten op Sympower.
Meest gelezen
- -Waterstof in poedervorm als game changer voor de industrie
- -Uitkomsten van de klimaattafels in het Klimaatakkoord
- -Overzicht Nederlandse Windparken
Categorieën
- -Energiebewustzijn verhogen, meer flex
- -Energie neutraal bouwen
- -Landelijk energiebeleid
- -Energie opslag
- -Factsheets
- -Subsidie
- -Transport en Mobiliteit
- -Van de netbeheerders
- -Van de redactie
- -Wet- en Regelgeving
Alle blogs
Recente reacties
- -Wij hebben ook geen update mogen ontvangen Douwe.
- -Geen waterstof! Stip daar gewoon mee. Electrciteit opwek kan prima in Europa. Hierin opslaan en klaar. Mijn dak wekt genoeg op voor E nu. Windmolen er bij voor een grote wijk en klaar. Geen verli8aan omzetting naar waterstof. 50% is véél te veel.
- -Volgens Michael Shellensberger zou Duitsland tot nu toe al € 580 miljard in zon en wind geïnvesteerd hebben. Ik probeer dit te verifiëren, maar kan tot nu toe geen officiële cijfers over de investeringen van Duitsland en andere landen vinden, bijvoorbeeld een EU overzicht. Misschien kunt u mij wijzer maken. Ik wil op mijn website namelijk graag een aantal bijdragen over de energietransitie plaatsen en publiceer ook regelmatig in landelijke media.
- -Kom op zeg Thierry. Hou je eigen achterban voor de gek.
- -Is het een idee om oude bunkers geschikt te maken voor een opslag unit met basalt.