Sympower

Sympower perfectioneert netbalancering

Sympower
De investering zal de internationale uitbreiding van geautomatiseerde netbalancering software financieren

Sympower, de Amsterdamse startup en partner van ENGIE, heeft een miljoen euro opgehaald om de software voor vraagsturing te verfijnen.

Sympower wil de transitie naar een low-carbon toekomst faciliteren door het slimmer benutten van huishoudelijke apparaten.

Sympower is partner van ENGIE dat haar flexibiliteitsportfolio duurzamer en innovatiever wil maken door het reservevermogen te vergroten. Hiervoor ontwikkelde de jonge club software voor vraagsturing bij de consument.

Sympower

De startup, opgericht in 2015, is een demand response aggregator dat kostenefficiënte balans diensten aan het elektriciteitsnet levert. Het Sympower softwareplatform reageert binnen enkele seconden op storingen op het net door elektriciteitsverbruik van apparatuur en machines tijdelijk op of af te schakelen, zonder dat de klant er hinder van ondervindt.

De startup haalde 1 miljoen euro op bij particuliere investeerders en investeringsfonds Enfuro Ventures. De investering zal de internationale uitbreiding van geautomatiseerde netbalancering software financieren na succesvolle implementatie op de elektriciteitsmarkten in Noord-Europa.

Demand Respond Management

Een schonere, goedkoper en efficiëntere methode voor het evenwicht van het elektriciteitsnet is vraagrespons. In plaats van het verzwaren van de elektriciteitsvoorziening om aan de vraag te voldoen, kan het evenwicht worden hersteld door het verbruik van elektrische apparaten tijdelijk aan te passen om aan de behoeften van het net te voldoen.

Het is nu mogelijk om deel te nemen aan deze vraagoplossingen door huishoudelijke verwarming, warm water en koelapparatuur en thuisopslagbatterijen aan te sluiten op Sympower.

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties