Tender Elektriciteitswet

Tender TKi MVI Energie

Tender TKi MVI Energie
bij maatschappelijk verantwoord innoveren wordt in een vroeg stadium al rekening gehouden met de mogelijke maatschappelijke gevolgen van de innovatie.

De regeling Maatschappelijk Verantwoord Innoveren (MVI) Energie is een Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI)-overstijgende regeling.

MVI-energie (voorheen STEM) start met een vernieuwd innovatieprogramma. Vanaf 1 juli kunt u nieuwe projecten voor de tender indienen. De tender heeft 3 nieuwe programmalijnen en de aandacht komt te liggen op actie-onderzoek.

Veelbelovende innovaties kunnen falen, omdat niet op tijd rekening wordt gehouden met ethische en maatschappelijke vragen.

MVI doel

De MVI Energie tender stimuleert experimentele kennisontwikkeling met het volgende doel:

Het vergroten van de kans op maatschappelijk gewenste en verantwoorde energie-innovaties die daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Het gaat om veel meer dan een streven naar draagvlak voor vernieuwingen in het energiesysteem: bij maatschappelijk verantwoord innoveren wordt in een vroeg stadium al rekening gehouden met de mogelijke maatschappelijke gevolgen van de innovatie.

Integraal perspectief

Daar is een integraal perspectief voor nodig bij de start van innovatieprocessen en multidisciplinaire samenwerking in de uitvoering.

Project
Sluitingsdatum*
17:00 uur
Subsidieplafond
(€)
MVI Energie project
1 juli t/m 25 oktober
1,0 miljoen

3 bijeenkomsten

 • Sessie 1 – MVI-Energie Tender 2016: info, inhoud & matchmaking

  MVI-energie (voorheen STEM) start met een vernieuwd innovatieprogramma. Vanaf 1 juli kunt u nieuwe projecten voor de tender indienen. De tender heeft 3 nieuwe programmalijnen en de aandacht komt te liggen op:

  • Sessie 1 – Realisatie van energie-technologie in de praktijk/anders omgaan met weerstand
  • 16 juni in Utrecht
 • Sessie 2 – MVI-Energie Tender 2016: info, inhoud & matchmaking

  MVI-energie (voorheen STEM) start met een vernieuwd innovatieprogramma. Vanaf 1 juli kunt u nieuwe projecten voor de tender indienen. De tender heeft 3 nieuwe programmalijnen en de aandacht komt te liggen op:

  • Sessie 2 – Innovatie in de keten- intermediaire organisaties
  • 22 juni in Utrecht
 •  Sessie 3 – MVI-Energie Tender 2016: info, inhoud & matchmaking

  MVI-energie (voorheen STEM) start met een vernieuwd innovatieprogramma. Vanaf 1 juli kunt u nieuwe projecten voor de tender indienen. De tender heeft 3 nieuwe programmalijnen en de aandacht komt te liggen

  • Sessie 3 Gebruiker-gedreven prototyping van energie-innovatie
  • 30 juni in Utrecht

Inspiratie

Kies voor een of meerdere sessies en laat u inspireren door wetenschappers en ervaringsdeskundigen die een van de 3 programmalijnen inhoudelijk kleuren met hun verhaal.

Zodat u ambitieuze, en goed-doordachte projectvoorstellen kunt indienen die bijdragen aan onze doelstelling: versnelling van de energietransitie op zo’n manier dat we onze samenleving er duurzaam mee versterken.

Criteria

Komt u in aanmerking voor deze regeling? Zorg dat u goed weet of u in aanmerking komt voor deze regeling en laat uw projectidee toetsen. Wilt u weten waarop uw project kan worden afgewezen? Ga dan naar de pagina: afwijzingsgronden.

 

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties