Tesla zonnepanelen voor vooroorlogse huizen

Tesla zonnepanelen voor vooroorlogse huizen

Tesla zonnepanelen voor vooroorlogse huizen
In zwart en rood beschikbaar

Tesla biedt sinds kort ook zonnepanelen aan die meer in de stijl van een vooroorlogs huis passen.

Een architect zei onlangs: “een jaren dertig huis met zonnepanelen, dat wil je toch niet!”

Er zijn meer mensen die zonnepanelen niet mooi vinden maar als de zonnecellen geïntegreerd zijn in dakpannen wordt het misschien voor meer huizenbezitters een optie om te overwegen.

 

Dakpannen

Tesla dakpannen
Tesla: “The solar roof consists of uniquely designed glass tiles that complement the aesthetics of any home, embedded with the highest efficiency photovoltaic cells.”

Voor onopvallende zonnepanelen op je huis komt Tesla binnenkort ook met zijn ‘Tuscan Glass Solar Roof’. Dit is een compleet nieuw dak dat helemaal bedekt is met zonnepanelen, maar de uitstraling heeft van dakpannen. Volgens Elon Musk zouden de bestellingen deze maand geplaatst kunnen worden. Wanneer ze dan geleverd worden en wat ze gaan kosten, is tot dusver onbekend.

Gladde panelen

Tesla gladde zonnepanelen
Tesla gladde zonnepanelen

Huizenbezitters die een glad, modern dak willen, zullen gecharmeerd zijn van de zonnepanelen die door Panasonic zijn gemaakt en exclusief door Tesla worden verkocht. Die zullen komende zomer in Tesla’s Gigafactory 2 geproduceerd worden.

Deze zonnepanelen hebben juist een ‘gladde en onopvallende’ uitstraling. Het montagemateriaal is niet zichtbaar. De modules zelf zijn 325 watt en integreren natuurlijk volledig met de PowerWall batterij. Het bedrijf claimt dat de panelen langer meegaan dan gemiddeld en een stuk weerbaarder zijn dan alternatieven.

Tesla Batterij

De PowerWall slaat de groene stroom op die huishoudens zelf opwekken met hun zonnepanelen.

De omvormer bepaalt of opgewekte stroom naar de batterij stroomt of naar het stroomnet in huis. Zodra er minder stroom wordt opgewekt dan er in huis verbruikt wordt, zorgt de omvormer dat er naast zonnestroom, ook batterijstroom geleverd wordt.

Zelfvoorzienend

Powerwall is gericht op zelfvoorzienend stroomgebruik. Dat wil zeggen dat je de zonne-energie die je zelf opwekt eerst zelf gebruikt.

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties