Trending Products

 

GEO XL damprecompressie voor de industrie (ultradiepe geothermie)

Het GEO XL-concept bestaat uit slimme stoomopwekking met behulp van ultradiepe geothermie en stoomrecompressie. Op deze wijze kan de geothermische bron volledig worden ‘uitgemelkt’, zeker als daar nog stadsverwarming aan toegevoegd wordt.

 
 views 

Powerswap robot verwisselt autobatterij in 3 minuten

Powerswap AB heeft een systeem ontwikkeld waarbij een lege batterij van een elektrische auto wordt vervangen door een volle.

 
 views 

VolThera Plug&Play

AliusEnergy heeft VolThera Plug&Play op de markt gebracht. Met VolThera kunnen huiseigenaren volledig in hun energiebehoefte voorzien met groene energie.

 
 views 

Durocan lanceert concept voor verwarming van huizen met zonnepanelen

Durocan introduceert een opslagvat voor het verwarmen van huizen en andere gebouwen met zonnestroom die opgewekt is door zonnepanelen.

 
 views 

Dubbelzijdige Bifacial Zonnepanelen

De BiFacial Panelen - winnaar van de Intersolar Award 2015 - levert dankzij de 60 zeer effciënte monokristallijne cellen, een vermogen van 300 Wp.

 
 views 

3PX: 3 power crossover

3PX is een energieconcept, dat de mogelijkheden waarbij de warmte van een hybride auto gebruikt wordt voor de warmtevraag van een huishouden.

 
 views 

LOCOSTO: opslagsysteem industriële warmte

ECN ontwikkelt in het onderzoeksproject LOCOSTO: een energie- en kostenbesparende technologie voor de opslag van industriële warmte.

 
 views 

Zeezoutbatterij Dr. Ten

De Zeezoutbatterij van Dr.Ten is gebaseerd op mineralen, koolstof soorten en zouten die grotendeels uit de zee en natuurlijke materialen worden gewonnen.

 
 views 

Kompas Energiewetgeving Gebouwen

Kompas Energiewetgeving Gebouwen geeft per situatie aan welke wetten en regels van toepassing zijn en welke uitzonderingen en vrijstellingen er zijn.

 
 views 

Sweat absorptiewarmtepomp

De Sweat absorptiewarmtepomp is geschikt voor koelen, verwarmen en energieopslag voor industrie, bedrijven en woningen.

 
 views 

DALI: Distributie Automatisering Light

DALI - Distributie Automatisering Light - units geven meer flexibiliteit aan het Elektriciteitsnet. Na de positieve pilot van Enexis loopt de aanbesteding.

 
 views 

App 'Slim Inzicht'

Met de App "Slim Inzicht' van Ipsum besparen bedrijven en particulieren tot 30% op hun energieverbruik door o.a. het sluipverbruik terug te dringen.

 
 views 

8 MW offshore windturbine

Siemens breidt portfolio uit met 8 MW offshore windturbine die zowel toegepast kan worden voor direct drive windturbines op zee (offshore) als op land (onshore).

 
 views 

Supercondensator met snel Redoxreactie materiaal

UvA geeft een nieuw type supercondensator materiaal ontwikkeld met een breed scala aan potentiële toepassingen. Vooral ook geschikt voor energieopslag.

 
 views 

Solabcool absorptiekoeling

De Solabcool is een uniek apparaat (vaste stof absorptiekoelmachine) dat in de zomer met restwarmte van 65-90o C kan koelen.

 
 views 

Warmtepompboiler

De Ecolution Optima is een warmtepompboiler die gebruik maakt van de warmte uit ventilatielucht. De warmtepomp is ontwikkeld door De Beijer RTB BV

 
 views 

Powerpeers energiemarktplaats

Powerpeers is de nieuwe marktplaats voor hernieuwbare energie. Afnemers worden via het platform gekoppeld aan lokale (particuliere) producenten van hernieuwbare energie.

 
 views 

B4Energy verwarmt 1400 huizen

B4Energy: van afval naar duurzame energie. Het biogas kan worden opwerkt tot groen gas (biomethaan) van aardgaskwaliteit en verwarmt dan 1400 huizen.

 
 views 

Tweezijdig PV +53%

Tweezijdig PV levert tot 53% meer energie op. Dat blijkt uit de test door ECN van de tweezijdig werkende zonnepanelen op het IJ in April 2016.

 
 views 

EnergieTrein: vacuüm opslag

De EnergieTrein kan 10% van de Nederlandse groene energie opslaan in een ondergrondse vacuüm tunnel. ECN ontwierp dit concept en introduceerde het als Energy Train in 2015.

 
 views 

App meet sluipverbruik

Deze gratis spiksplinternieuwe Stroommeter App geeft direct inzicht in je stroomverbruik en dus ook sluipverbruik. Met deze App kunnen consumenten eenvoudig kunnen bepalen wat hun energieverbruik op een bepaald moment is.

 
 views 

Hero Balance

Hero Balancer - een kunstmatig intelligentie systeem voor gebouwen - zorgt voor een ideale afstemming tussen vraag en aanbod van hernieuwbare energie.

 
 views 

Zonnebaron in eigen wijk

'Zonnebaron in eigen wijk' geeft wijkbewoners 5 inspirerende configuratie-voorbeelden over welke strategie ze kunnen volgen om energie-neutraal te worden.

 
 views 

Effectieve warmtepomp voor industrie

Een warmtepomp die stoom produceert tot 200°C? Met veel minder energie? Als de voorspellingen kloppen gaat deze warmtepomp de procesindustrie veel energie besparen.

 
 views 

Octo geeft particulieren inzicht in energie

Octo houdt bij hoeveel energie je opwekt, verkoopt en zelf verbruikt. Speciaal voor particulieren, bedrijven en vastgoedeigenaren.

 
 views 

CEZAR System: Thermisch energie opslagsysteem

Opslag van elektrische energie vanuit het hoogspanningsnet in de vorm van thermische energie, die via een elektrische centrale weer kan worden omgezet in elektriciteit.

 
 views 

Smart Cable Guard voorspelt tijd en plaats van stroomstoringen

De Smart Cable Guard waarschuwt tijdig bij dreigende stroomstoringen. Liander gaat 142 SCG systemen installeren in de provincies Noord- en Zuid-Holland en rayon Amsterdam.

 
 views 

Warmtepomp bespaart tot 60% gas

Warmte kost consumenten veel gas. Om de gasvraag terug te dringen, introduceerde Eneco de ‘Warmtewinner’, een innovatieve, compacte warmtepomp. Met deze warmtepomp kunnen huishoudens hun gasverbruik halveren.

 
 views 

StartUp vangt energiepieken op door vraagsturing

StartUp Peeeks vangt energiepieken op door gebruik te maken van bedrijfsbuffers. Hiermee vlakken ze de energie piekbelasting op waardoor Nederland efficiënter met zijn groene energie omgaat.

 
 views 

Eneco gaat Tesla Powerwall verkopen

Vanaf januari verkoopt Eneco de Powerwall: de thuisbatterij van Tesla. De batterij kan gekoppeld worden aan zonnepanelen en de slimme thermostaat van Eneco.

 
 views 

Ecovat thermische energieopslag

Als we de overtollige groene energie nou eens thermisch opslaan? En koppelen aan een warmtenet? Het kan met het energieopslag systeem Ecovat®.

 
 views