Siemens windturbine

8 MW offshore windturbine

8 MW offshore windturbine
De upgrade van de direct drive offshore-windturbine naar acht megawatt (MW) is mogelijk gemaakt door de introductie van nieuwe magneettechnologie.

Siemens breidt portfolio uit met 8 MW offshore windturbine die zowel toegepast kan worden voor direct drive windturbines op zee (offshore) als op land (onshore). 

Windturbine bijzonderheden

De 8-MW- turbine valt binnen het direct drive platform voor offshore-turbines, de SWT-8.0-154 en bevat alleen kleinere vernieuwingen.

 • De SWT-8.0-154 levert bij offshore windomstandigheden een jaarlijkse energieproductie die tot 10% hoger is dan het 7-MW-model
 • Wederom zorgt het direct drive platform voor een aanzienlijke verlaging van de gemiddelde totale kosten per kilowattuur, ook wel bekend als Levelized Cost of Energy (LCoE), met een laag risico
 • De typecertificering voor de 8-MW-turbine wordt naar verwachting begin 2018 verkregen
 • De eerste SWT-8.0-154 wordt begin 2017 geïnstalleerd

De SWT-3.3-130 heeft met succes de typecertificering van DNV GL verkregen.

Nieuwe magneettechnologie

De upgrade van de direct drive offshore-windturbine naar acht megawatt (MW) is mogelijk gemaakt door de introductie van nieuwe magneettechnologie.

 • Dit maakt een verhoging van de nominale capaciteit van 7,0 MW naar 8,0 MW mogelijk, een toename van ruim 14%.
 • Net als bij de vorige upgrade van 6,0 MW naar 7,0 MW profiteert de 8-MW-turbine van de bestaande toeleveringsketen en beproefde componenten voor direct drive offshore-turbines.
  Dit zijn bijvoorbeeld het B75-blad en de middenspanningstransformator van de SWT-8.0-154
 • Omdat het hogere vermogen wordt gerealiseerd dankzij upgrades van slechts enkele componenten, profiteren klanten weer van de toegevoegde waarde van een snelle time-to-market en een laag risico.

Kosten per MW omlaag

‘We stellen alles in het werk om de Levelized Cost of Energy te verlagen en dankzij het direct drive platform kunnen we dit met het laagst mogelijke risico doen,” zegt Michael Hannibal, CEO Offshore bij de Siemens-divisie Wind Power and Renewables.

‘Met dezelfde bewezen betrouwbaarheid als onze succesvolle 6- en 7-MW-modellen wordt de SWT-8.0-154 de nieuwe norm voor direct drive offshore-windturbines.’

Typecertificering

Siemens heeft van het certificeringsinstituut DNV GL de typecertificering verkregen voor haar innovatieve onshore-windturbine SWT-3.3-130.

 • De krachtige direct drive turbine voor gemiddelde tot lage windsnelheid heeft een nominale capaciteit van 3,3 MW en een rotor met een diameter van 130 meter.
 • De windturbine is een nieuwe exponent van het beproefde direct drive onshore platform.

Met de certificering is een volgende stap gezet naar de seriematige productie van de turbine. In het kader van het certificeringsproces kregen experts van DNV GL onbeperkte toegang tot alle details van het technisch ontwerp, de assemblagefabrieken van Siemens en het SWT-3.3-130-prototype dat geïnstalleerd is op de testlocatie in Høvsøre, Denemarken.

Bij de evaluatie zijn het turbineontwerp, de fabricage-, installatie- en inbedrijfstellingsprocessen en de bijbehorende documentatie beoordeeld.

Onze direct drive technologie, die gebruik maakt van generatoren met permanente magneten, beschikken we over een solide, toekomst vaste basis om te voorzien in de huidige en toekomstige vraag naar offshore- en onshore-windturbines.

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties