Durocan

Durocan lanceert concept voor verwarming van huizen met zonnepanelen

DurocanDurocan introduceert een opslagvat voor het verwarmen van huizen en andere gebouwen met zonnestroom die opgewekt is door zonnepanelen. 1 oktober start een pilot in samenwerking met netbeheerder Stedin.

Opslagvat

Durocan is een totaalconcept voor energiemanagement, met slimme, zelflerende sturing en een opslagvat dat de helft kleiner is dan een normaal buffervat. Op 1 oktober start een pilot met 10 systemen. Deze praktijktest is de laatste fase in de ontwikkeling van Durocan, voordat het systeem op de markt komt.

Durocan

Durocan is een zelflerend energiemanagementsysteem en werkt in combinatie met een innovatief opslagvat en een warmtepomp. Met behulp van de warmtepomp slaat hij overtollige zonnestroom opgewekt door zonnepanelen op in het opslagvat en geeft ‘op afroep’ warmte af. Slimme sturing houdt hierbij rekening met het warmwatergebruik van de bewoners en de weersverwachting. Het opslagvat bevat fasemateriaal en is daardoor compacter en efficiënter dan een normaal buffervat. Hierdoor is de capaciteit groter zodat meerdere dagen kunnen worden overbrugd.

Video

 

Energieleverancier E.ON investeerde in dit idee via het: agile Startup Accelerator programma. Samen met netbeheerder Stedin wordt binnenkort getest wat de effecten zijn op het verlagen van de piek in het elektriciteitsnet.

De aangekondigde veldtest is bedoeld om ervaring op te doen in verschillende typen huizen en huishoudens. Bovendien wordt dan in de praktijk duidelijk hoe groot het effect zal zijn op het elektriciteitsnet.

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties