Eneco gaat Tesla Powerwall verkopen

Eneco, Tesla, Powerwall, batterij, energieopslag, groene stroom, zonnepanelen, slimme meter, slimme thermostaat
De PowerWall heeft 7 kWh opslagcapaciteit

Vanaf januari verkoopt Eneco de Powerwall: de thuisbatterij van Tesla. De batterij kan gekoppeld worden aan zonnepanelen en de slimme thermostaat.

Slimme meter verbindt

De Tesla Powerwall slaat de groene stroom op die huishoudens zelf opwekken met hun zonnepanelen.

De omvormer bepaalt of opgewekte stroom naar de batterij stroomt of naar het stroomnet in huis. Zodra er minder stroom wordt opgewekt dan er in huis verbruikt wordt, zorgt de omvormer dat er naast zonnestroom, ook batterijstroom geleverd wordt.

Zelfvoorzienend

Powerwall is gericht op zelfvoorzienend stroomgebruik. Dat wil zeggen dat je de zonne-energie die je zelf opwekt eerst zelf gebruikt.

 • Zodra je meer opwekt dan verbruikt, wordt de batterij opgeladen
 • Is de batterij eenmaal vol, dan wordt het overschot aan het net geleverd
 • Als de zon onvoldoende schijnt zorgt Powerwall voor energielevering
 • Gebruik je Powerwall als back-up, dan is de batterij erop gericht steeds zo vol mogelijk te blijven.

De slimme meter verbindt de Powerwall met zonnepanelen en elektrische apparaten en geeft aan of er voldoende zonnestroom beschikbaar is om bijvoorbeeld de vaatwasser te laten draaien.

Huishoudens halen met de Powerwall  meer rendement uit hun zonnepanelen, terwijl ze ook het eigen energieverbruik nog eens extra verduurzamen.

Over de nieuwe thuisbatterij Powerwall 2.0

De accu is zowel qua techniek als qua ontwerp verbeterd. De oplaadbare batterij is bedoeld als aanvulling op het nieuwe zonnepanelendak van Tesla als onderdeel van de poging van Tesla om een duidelijk beeld te creëren van hoe Tesla en SolarCity samen zonne-energie en opslag net zo aantrekkelijk zullen maken als elektrische auto’s.

 

In 2015 toonde Tesla de Powerwall voor het eerst  — een oplaadbare lithium-ion batterij die zo’n 100 kilo weegt en je aan je muur kan monteren.

Benelux

Vanaf januari 2016 gaat Eneco de thuisbatterij in de Benelux verkopen. Het gaat om de batterij van 7 kWh opslagcapaciteit.

Eneco geeft tien jaar garantie en regelt ook de installatie. De Powerwall kost in Nederland € 3.675.

Meer innovaties uit de samenwerking

Eneco en Tesla hebben de afgelopen periode al meerdere innovaties naar de markt gebracht, zoals Eneco Slimladen voor het opladen van elektrische auto’s van Tesla.

Verder bieden enkele Tesla Superchargers de mogelijkheid om elektrische voertuigen te laden met duurzame stroom van Eneco.

Eneco is meer dan een energieleverancier

Eneco ziet zichzelf niet meer als de traditionele energieleverancier, maar als een partner die samen met u het mogelijk maakt om energie te besparen, te gebruiken, uit te wisselen of te verkopen.

 

 

  Kan mij iemand vertellen wat het voordeel hiervan is. Ik moet panelen hebben om op te wekken, Stroom wordt teruggeleverd aan het net, bij gelijk gebruik en levering = kostenneutraal. Dus is de kWh meter tegelijkertijd de accu. Bij meerteruggave is een prijsverschil van +/- 0,12 ct te verwachten. Wat is dan de meerwaarde van Tesla investering in deze gevallen, want ook hier geldt geen zon, geen KWh en dan is de accu snel leeg en wordt dan ook niet opgeladen.
  Dus nogmaals wie wordt hier beter van, naar mijn bescheiden mening in NL niemand en in gelijkwaardige landen die dezelfde regels handhaven idem.
  Daarmee doe Ik niets af aan het geweldige produkt van Tesla.

  Wie wordt hier beter van? Naar verwachting zal de huidige saldering niet blijven, dan is het interessant om kennis te hebben van de mogenlijkheden! Voor Eneco maar ook voor particuliere gebruikers. Daarnaast zullen onze nakomelingen u dankbaar zijn met iedere vermindering van gebruikt van fossiele energie! Want de aarde warmt nogal snel op en dat betekent nog meer airco’s en de sneeuwbal rolt. We zullen liever vandaag als morgen energie neutraal worden.

  Beste Leo,

  Bedankt voor je vraag! Terecht dat je je dit afvraagt. Minister Kamp heeft aangekondigd dat de saldering op termijn zal worden versoberd. U krijgt dus steeds minder voor de energie die u met uw zonnepanelen opwekt en teruglevert. Met Powerwall benut u uw eigen zonne-energie maximaal. Verder voorziet Eneco dat in de toekomst decentrale energieopwekking een steeds belangrijkere rol gaat spelen. Flexibiliteit en opslag zijn hiervoor van groot belang. Eneco is uw partner om het meeste uit uw Powerwall te halen. Zo werken wij nu al aan een oplossing waarbij uw Powerwall tegen vergoeding ingezet wordt voor de balancering op het net.

  Ik hoop u hiermee te informeren.

  Met vriendelijke groet,

  Kelly, medewerkster Eneco

  Een grote voorraad energie in de vorm van een accu kan bij oververhitting een interne kortsluiting tot gevolg hebben. De vrijkomende warmte door de interne kortsluiting houdt het proces op gang en kan ernstige gevolgen hebben.
  Deze toepassing van opslag is nog onvoldoende veilig wanneer jaar in jaar uit grote ontlaad stromen de accu laat “slijten”
  Het zomaar ergens op een muur in een woonhuis neerhangen moet dan m.i. goed bekeken worden.
  Een vrijstaande garage of schuur lijkt een veiliger plaats

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties