Kompas Energiewetgeving Gebouwen

Kompas Energiewetgeving Gebouwen

Kompas Energiewetgeving Gebouwen
Dit deel van het Kompas gaat in op de wetgeving met bijbehorende hulpmiddelen en tips voor bestaande kantoorgebouwen.

Het nieuwe ‘Kompas Energiewetgeving Gebouwen ‘ helpt gebouweigenaren energie te besparen.

Het uitgangspunt is de wettelijke verplichting energiebesparen woningen en gebouwen.

Bekijk hier de korte kompas tour.

Kompas besparingstips

De interactieve tool ‘Kompas Energiewetgeving Gebouwen’ geeft per situatie aan welke wetten en regels van toepassing zijn en welke uitzonderingen en vrijstellingen er zijn. Ook worden per situatie besparingstips gegeven. De tool is ontwikkeld door het Platform Duurzame Huisvesting.

Regels, uitzonderingen en vrijstellingen

De komende maanden wordt de interactieve tool verder uitgebreid met alle regels, uitzonderingen en vrijstellingen die gelden voor retail- en zorgvastgoed, onderwijsgebouwen en bedrijfshallen.
Platform Duurzame Huisvesting in haar bericht (…)

Kantoren

De eerste versie is specifiek voor kantoren. De tool wordt continue gevuld met nieuwe informatie. Op dit moment is het eerste deel voor ‘kantoren’ compleet. Dit deel van het Kompas gaat in op de wetgeving met bijbehorende hulpmiddelen en tips voor bestaande kantoorgebouwen.

Binnenkort zorg- en retailvastgoed, onderwijsgebouwen en bedrijfshallen

De komende maanden wordt het interactieve Kompas Energiewetgeving verder uitgebreid met alle regels, uitzonderingen en vrijstellingen die gelden voor retail- en zorgvastgoed, onderwijsgebouwen en bedrijfshallen.

Het Platform Duurzame Huisvesting helpt bestaande bedrijfshuisvesting verduurzamen en maakte de ingewikkelde wetten en regels over de energieprestatie-eisen van bestaande gebouwen daarom toegankelijker en begrijpelijker. (…/)

Industrie

De industrie bespaart steeds meer op hun CO2- footprint. Isoleren, LED TL’s, restwarmte opnieuw inzetten, intelligente monitoring en energieopslag. Het is zo maar een rijtje van meer of minder innovatieve technologieën waarmee de industrie fors bespaart. En het levert flink op:

  • Energiebesparing van meer dan 50%
  • CO2 footprint industrie wordt kleiner
    Nieuwe energiecentrale bespaart 40.000 ton CO2 – FrieslandCampina
    (chemie en transport is toegenomen in 2016)

20 tools

Het platform heeft inmiddels een twintigtal tools ontwikkeld, waaronder een Quick Scan Energiebesparing, een Menukaart Prestatiecontracten, een Kieswijzer Duurtzaamheidsinstrumenten, een Greenlease Menukaart en een tool Investeren in energie-efficiëntie.

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties