Powerswap AB

Powerswap robot verwisselt autobatterij in 3 minuten

Powerswap ABPowerswap AB heeft een systeem ontwikkeld waarbij een lege batterij van een elektrische auto wordt vervangen door een volle. Het omwisselen wordt uitgevoerd door een robot en duurt slechts drie minuten. Volgens de oprichter van het bedrijf kan de Powerswap eenvoudig op het voorterrein van tankstations geinstalleerd worden.

20 minuten laden blijft de norm

Het opladen van elektrische auto’s is een tijdrovende klus en dat komt onderweg niet altijd even goed uit. Zelfs bij een 50 kW-snellaadpaal duurt het laden minimaal een minuut of twintig.

Zelfs als de snelladers qua capaciteit worden uitgebreid, dan zal die 20 minuten de norm blijven omdat de batterijen ook steeds meer capaciteit krijgen verwacht FastNed.

Bij het nieuwe systeem van de Zweedse startup is het niet langer nodig om de batterij zelf met een stekker op te laden, het accupakket wordt namelijk door een robot automatisch vervangen. Het wisselen duurt slechts drie minuten.

Powerswap

Volgens Powerswap heeft het systeem nog meer voordelen.

  • Het Zweedse bedrijf pleit voor een systeem waarbij de auto’s verkocht worden zónder batterijen, waardoor de prijs van elektrische modellen een stuk lager uitvalt
  • De batterij kan vervolgens in een leaseconstructie verpakt worden.
  • Om gebruik te kunnen maken van het wisselsysteem moeten de elektrische auto’s overigens wel flink onder handen genomen worden.
    • Via een luik onder het voorportier kan de robot de batterij verwisselen.

Funding

Het team zoekt nog extra funding voor marktintroductie. Bekijk hier de actie

Video

 

 

Contact

Sten Corfitsen, CEO Powerswap
Stockholm, Sweden

e-mail: info@powerswap.se
tel: 08-22 40 00

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties