Powerswap robot verwisselt autobatterij in 3 minuten

Powerswap AB heeft een systeem ontwikkeld waarbij een lege batterij van een elektrische auto wordt vervangen door een volle.

 
 views 

Durocan lanceert concept voor verwarming van huizen met zonnepanelen

Durocan introduceert een opslagvat voor het verwarmen van huizen en andere gebouwen met zonnestroom die opgewekt is door zonnepanelen.

 
 views 

Zeezoutbatterij Dr. Ten

De Zeezoutbatterij van Dr.Ten is gebaseerd op mineralen, koolstof soorten en zouten die grotendeels uit de zee en natuurlijke materialen worden gewonnen.

 
 views 

Supercondensator met snel Redoxreactie materiaal

UvA geeft een nieuw type supercondensator materiaal ontwikkeld met een breed scala aan potentiële toepassingen. Vooral ook geschikt voor energieopslag.

 
 views 

EnergieTrein: vacuüm opslag

De EnergieTrein kan 10% van de Nederlandse groene energie opslaan in een ondergrondse vacuüm tunnel. ECN ontwierp dit concept en introduceerde het als Energy Train in 2015.

 
 views 

CEZAR System: Thermisch energie opslagsysteem

Opslag van elektrische energie vanuit het hoogspanningsnet in de vorm van thermische energie, die via een elektrische centrale weer kan worden omgezet in elektriciteit.

 
 views 

Eneco gaat Tesla Powerwall verkopen

Vanaf januari verkoopt Eneco de Powerwall: de thuisbatterij van Tesla. De batterij kan gekoppeld worden aan zonnepanelen en de slimme thermostaat van Eneco.

 
 views 

Ecovat thermische energieopslag

Als we de overtollige groene energie nou eens thermisch opslaan? En koppelen aan een warmtenet? Het kan met het energieopslag systeem Ecovat®.

 
 views