GEO XL damprecompressie voor de industrie (ultradiepe geothermie)

Het GEO XL-concept bestaat uit slimme stoomopwekking met behulp van ultradiepe geothermie en stoomrecompressie. Op deze wijze kan de geothermische bron volledig worden ‘uitgemelkt’, zeker als daar nog stadsverwarming aan toegevoegd wordt.

 
 views 

3PX: 3 power crossover

3PX is een energieconcept, dat de mogelijkheden waarbij de warmte van een hybride auto gebruikt wordt voor de warmtevraag van een huishouden.

 
 views 

LOCOSTO: opslagsysteem industriële warmte

ECN ontwikkelt in het onderzoeksproject LOCOSTO: een energie- en kostenbesparende technologie voor de opslag van industriële warmte.

 
 views 

Sweat absorptiewarmtepomp

De Sweat absorptiewarmtepomp is geschikt voor koelen, verwarmen en energieopslag voor industrie, bedrijven en woningen.

 
 views 

Solabcool absorptiekoeling

De Solabcool is een uniek apparaat (vaste stof absorptiekoelmachine) dat in de zomer met restwarmte van 65-90o C kan koelen.

 
 views 

Warmtepompboiler

De Ecolution Optima is een warmtepompboiler die gebruik maakt van de warmte uit ventilatielucht. De warmtepomp is ontwikkeld door De Beijer RTB BV

 
 views 

B4Energy verwarmt 1400 huizen

B4Energy: van afval naar duurzame energie. Het biogas kan worden opwerkt tot groen gas (biomethaan) van aardgaskwaliteit en verwarmt dan 1400 huizen.

 
 views 

Zonnebaron in eigen wijk

'Zonnebaron in eigen wijk' geeft wijkbewoners 5 inspirerende configuratie-voorbeelden over welke strategie ze kunnen volgen om energie-neutraal te worden.

 
 views 

Effectieve warmtepomp voor industrie

Een warmtepomp die stoom produceert tot 200°C? Met veel minder energie? Als de voorspellingen kloppen gaat deze warmtepomp de procesindustrie veel energie besparen.

 
 views 

Warmtepomp bespaart tot 60% gas

Warmte kost consumenten veel gas. Om de gasvraag terug te dringen, introduceerde Eneco de ‘Warmtewinner’, een innovatieve, compacte warmtepomp. Met deze warmtepomp kunnen huishoudens hun gasverbruik halveren.

 
 views