UPS bestelt 125 eTrucks van Tesla

UPS bestelt 125 eTrucks van Tesla

UPS bestelt 125 eTrucks van Tesla
UPS bestelt 125 eTrucks van Tesla

UPS heeft 125 elektrische Tesla-trucks besteld, de grootste order voor dit voertuig tot nu toe. UPS sluit zich daarmee aan bij bedrijven als Pepsi en Walmart. De nieuwe eTruck, genaamd Tesla Semi, moeten ook autonoom kunnen rijden, en worden desgewenst geleverd met een slaapcabine.

De trucks zullen tussen de 150.000 en 200.000 euro per stuk kosten. Bestellen is al mogelijk door een aanbetaling van zo’n 5.000 euro te doen, maar de trucks worden pas volgend jaar in productie genomen. Desondanks bestellen steeds meer bedrijven de truck.

UPS

UPS werkt al langer samen met leveranciers van nieuwe technologieën om hen te helpen oplossingen te ontwikkelen.

“Deze baanbrekende elektrische trucks staan ​​klaar om een ​​nieuw tijdperk in te luiden: verbeterde veiligheid, minder impact op het milieu en lagere eigendomskosten”, meldt het bedrijf.

Vorige week werd al bekend dat voedingsbedrijf PepsiCo honderd Tesla Semi-trucks heeft besteld. Het bedrijf wil met de vrachtwagens snacks en dranken van fabrieken naar distributiecentra gaan vervoeren. Ook winkelketen Walmart en het Rotterdamse Transportbedrijf Breytner bestelden al nieuwe voertuigen bij Tesla.

Full electric

Het voertuig rijdt volledig op stroom. De truck zou na 30 minuten opladen weer een bereik hebben van 600 kilometer. Het opladen kan daardoor plaatsvinden tijdens het lossen van de vracht. De accu’s van het voertuig bevinden zich op de plek waar normaliter de motor zit, onder de cabine. De motoren liggen bij de achterwielen.

500 – 800 km

De Tesla Semi beschikt over diverse rij-ondersteunende functies, zoals lane keeping assist en automatisch remmen. De nieuwe truck komt in twee versies, eentje mét en eentje zonder slaapcabine. Eerstgenoemd voertuig heeft een actieradius van vijfhonderd kilometer, met een volle lading. De ‘slaaptruck’ kan zelfs achthonderd kilometer halen. Na een oplaadbeurt van een half uur haalt hij 650 kilometer. Tesla verwacht in 2019 met de productie van de voertuigen te beginnen.

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties