Ollegren: 90 miljoen voor aardgasvrije wijken

Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) heeft in een brief gemeenten uitgenodigd voor 1 juli plannen in te dienen voor het programma Aardgasvrije Wijken. In 2018 is voor zogeheten proeftuinen 90 miljoen euro beschikbaar. Voorwaarde is dat gemeenten dit jaar al kunnen starten.

 
 views 

12,8 Miljoen innovatiesubsidie voor aardgasvrije wijken

Er komt 12,8 miljoen extra innovatiesubsidie beschikbaar voor aardgasvrije wijken, woningen en gebouwen. Het gaat dan om het ontwikkelen van prototypen van innovatieve producten. U kunt deze subsidie aanvragen vanaf 3 april via de TKI Urban Energy van de Topsector Energie.

 
 views 

Belastingvoordeel bij investering in flexibele energievoorziening

In 2018 komen investeringen in energieopslag en –conversie in aanmerking voor belastingvoordeel. Energiebalancering is opgenomen in de Energie-investeringsregeling (EIA) van RVO.

 
 views 

Steeds meer kantoren groen energielabel

Heeft u uw energielabel verbeterd? Dan kunt met dat gehele pakket aan genomen maatregelen in aanmerking komen voor de Energie-investeringsAftrek (EIA)

 
 views 

DKTI Transport Financieringsregeling

DKTI Transport is de nieuwe financieringsregeling voor duurzame mobiliteitsprojecten. Bekijk ook de info over EU-financieringsregelingen

 
 views 

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Bedrijven, verenigingen en stichtingen hebben recht op fiscaal voordeel volgens de Energie-investeringsaftrek (EIA). Meld binnen 3 maanden bij RVO.

 
 views 

Innovatiefonds Zuid-Holland

Het Innovatiefonds Zuid-Holland stelt 35 miljoen beschikbaar voor energie-innovaties. Dat maakte de Provincie Zuid-Holland bekend. 

 
 views 

Wat is salderen en waar moet je op letten?

Salderen betekent dat de energieleverancier de teruggeleverde energie mag aftrekken van zijn eigen gebruik. Waar moet je nog meer op letten?

 
 views 

Subsidietenders H2, CCS en DEI

RVO stelt drie subsidietenders open vanaf 1 juli 2017: Waterstof, Carbon Capture Utilisations and Storage, Demonstratie Energie-Innovatie

 
 views 

SEEH subsidie voor huisisolatie is succes

Van de SEEH, de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis, wordt massaal gebruik gemaakt. De pot voor eigenaar-bewoners is binnen enkele weken op.

 
 views 

Subsidie HER verlengd tot 2030

De HER (Hernieuwbare Energieprojecten) subsidieregeling is verlengd tot 2030 met 100 miljoen euro voor innovaties die op langere termijn kosten besparen.

 
 views 

Wat betekent de ratificatie ‘Parijs’ voor gemeenten?

De regering ratificeerde het Klimaatakkoord van Parijs. Dus gaan we voor minimaal 43% CO2 reductie in 2023. Wat betekent dat voor de Nederlandse gemeenten?

 
 views 

Energiekringloop sportcentra sluit

De energiekringloop van sportcentra wordt steeds beter gesloten. Hallen worden volgelegd met PV en restwarmte wordt hergebruikt

 
 views 

Zweden subsidieert thuisbatterijen met 60%

Zweden wil in 2040 volledig over zijn op hernieuwbare energie. Om dat te kunnen waarmaken is het land gestart met een subsidieregeling voor thuisbatterijen.

 
 views 

Zonneboilers 50% meer subsidie

Zonneboilers krijgen fors vanaf 2017 meer ISDE-subsidie. Dat maakte minister Kamp bekend. De subsidie is beschikbaar voor particulieren en bedrijven.

 
 views 

Kabinet helpt Delta

Het kabinet is bereid energiebedrijf Delta te helpen. Dat stelde minister Dijsselbloem van Financiën woensdag 12 oktober 2016 in de Tweede Kamer.

 
 views 

100 miljoen voor energiebesparing

100 miljoen voor energiebesparing. Vanaf 15/9 kunnen eigenaar-bewoners en VvE’s subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

 
 views 

Den Haag subsidieert E-auto

Den Haag subsidieert nieuwe en gebruikte 100% E-auto's voor bedrijven en inwoners. Via de regeling kunnen 100 procent elektrische personenauto’s, bestelauto’s en taxi’s met subsidie worden aangeschaft.

 
 views 

3 tenders energie-innovatie

Vanaf 1 juli 2016 openen drie tenders energie-innovatieprojecten van de Topsector Energie. Deze tender regelingen stimuleren onderzoek, ontwikkeling en demonstraties rond duurzaam opgewekte energie, besparing én slimme inpassing van energie.

 
 views 

Subsidie 0-emissie mobiliteit

Heeft u voor elektrisch vervoer kansrijke ideeën, maar weet niet hoe u de nodige subsidie krijgt? Dan helpt ZEM (Zero Emissie Mobiliteit) u verder.

 
 views 

Tender Elektriciteitswet

De Tender Experimenten Elektriciteitswet is weer open. Coöperaties en Verenigingen van Eigenaren kunnen in 2016 weer aanvragen indienen voor zowel ‘grote’ experimenten als projectnetten

 
 views 

NWA Route Energietransitie

Differ heeft de 'Route Energietransitie' ingediend bij de NWA. De routekaart onderstreept het belang van de integrale aanpak en komt met de tien belangrijkste uitdagingen om de energietransitie vorm te geven.

 
 views 

Tender TKi MVI Energie

De MVI Energie tender stimuleert experimentele kennisontwikkeling met het volgende doel: het vergroten van de kans op maatschappelijk gewenste en verantwoorde energie-innovaties die daadwerkelijk gerealiseerd worden.

 
 views 

GreenDeal zet in op elektrisch rijden

GreenDeal zet vol in op de doorontwikkeling van elektrisch rijden om Nederland te vergroenen en om Nederlandse exportkansen te vergroten.

 
 views 

Geothermie voor Brabant

Geothermie wordt een onderdeel van de Brabantse strategie om los te komen van fossiele energie en energie neutraal te worden. Daarom tekenden 16 Brabantse organisaties de Green Deal Geothermie Brabant

 
 views 

InnoEnergy subsidiecall

De KIC InnoEnergy subsidiecall deadline nadert voor bedrijven in de hernieuwbare energie. De voorstellen moeten op uiterlijk 4 april 2016 zijn ingediend.

 
 views 

Subsidie call Smart Grids

NWO Exacte Wetenschappen en het TKI Urban Energy nemen deel aan de 2e subsidie call for proposals van het ERA-Net Plus Smart Grids.

 
 views 

SDE+ 2016 opent op 22 maart

Zet je SDE+ subsidieaanvraag klaar vanaf 2 maart 2016. Officiele opening dinsdag 22 maart 9.00 uur t/m donderdag 28 april 2016, 17.00 uur. Categorieën Biomassa, Geothermie, Water, Wind (land, meer en dijk) en Zon

 
 views 

TKi Urban Energy tenders 2016

Onderstaande vind je een overzicht van de Topsector Energie subsidie tenders 2016. Later dit jaar volgen naar verwachting subsidiemogelijkheden voor MVI Energie en systeemintegratie.

 
 views 

Subsidie voor ZonEnergie projecten vanaf 1 april

ZonEnergieprojecten kunnen vanaf 1 april subsidie aanvragen.

 
 views 

100 miljoen subsidie voor energiebesparing koopsector

De regering heeft 100 miljoen euro subsidie voor energiebesparende maatregelen in de koopsector beschikbaar.

 
 views 

Green Deal stimuleert hergebruik restwarmte

Minister Kamp komt met een green deal regeling die het hergebruik van restwarmte en duurzame warmte moet stimuleren. Met deze groene warmtebronnen kunnen huizen en gebouwen verwarmd worden.

 
 views 

Kickstartprojecten Smart Energy Cities

Green Deal Smart Energy Cities, loopt in 5 gemeenten met 12 kickstartprojecten. Dit is het overzicht. Meer over de vervolgstappen.

 
 views 

MKB krijgt Fiscaal voordeel voor Energie Efficiente maatregelen

Bedrijven die investeren in energiebesparende maatregelen kunnen gebruik maken van de Energie Investeringsaftrek (EIA) in 2016.

 
 views 

Fiscaal voordeel voor MKB met groen transport

Vanaf 2016 kan het MKB dat investeert in groen transport, gebruik maken van de fiscale voordelen via de MIA\Vamil regeling.

 
 views 

Nieuwe subsidieregeling groene energie

Nieuwe subsidieregeling voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels via RVO

 
 views 

Subsidieregelingen RDA en SDE+ veranderen

Subsidieregelingen RDA en SDE+ veranderen. Dit zijn de belangrijkste veranderingen.

 
 views 

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties