Vattenfall gaat elektrisch rijden

Vattenfall gaat elektrisch rijden

Vattenfall gaat elektrisch rijden
De overgang naar elektrische auto’s door Vattenfall is in overeenstemming met de toezeggingen van de Europese landen op de COP 21 in Parijs top.

Vattenfall schakelt voor de volledige vloot over op elektrisch. Binnen 5 jaar worden alle 3.500 auto’s, vrachtwagens en busjes vervangen door elektrische voertuigen. 

Sinds 2009 zet Vattenall vol in op hernieuwbare energie en duurzame mobiliteitoplossingen. Inmiddels heeft het bedrijf 6.000 EV Level 2 en DC-snelladen oplaadpunten in Zweden, Duitsland en Nederland geplaatst. Het is ook een voorloper in de ontwikkeling van draadloze en intelligente oplaadtechnologie en systemen voor het opladen van voertuigen in het openbaar vervoer.

Vattenfall

“Wij helpen al onze klanten die elektrisch willen rijden aan voldoende elektrische oplaadpunten. Met de beslissing om onze eigen vloot ook volledig elektrisch te maken, leveren we niet alleen een bijdrage aan het terugdringen van de CO2-uitstoot in Europa, we willen ook een voorbeeldfunctie voor andere bedrijven zijn.” Zegt Martijn Hagens, hoofd van de E-mobiliteit voor Vattenfall.

De overgang naar elektrische auto’s is in overeenstemming met de toezeggingen van de Europese landen op de COP 21 in Parijs top.

De contouren tekenen zich af:

  • Elektrisch rijden is veel goedkoper dan rijden op fossiele brandstoffen
  • Een ​​solide laadinfrastructuur in Europa
  • De trend naar meer betaalbare batterijen met een lange levensduur

Vattenfall gelooft dat de tijd rijp is om actief deel te nemen in de verandering. Elektrische auto’s zijn nog steeds een flinke financiële investering.

“Als je kijkt naar bijvoorbeeld bestelwagens, is er nog niet veel keus. Strengere CO2-emissienormen op EU-niveau zou helpen om autofabrikanten het vertrouwen te geven dat de ontwikkeling van elektrische voertuigen de juiste weg naar de toekomst is. Hopelijk resulteert dat in een groei van de markt en een breder scala aan auto’s tegen lagere prijzen.”

 

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties