Nefit warmtepomp

Warmtepomp wint terrein

Nefit warmtepomp
Actie gezamenlijke inkoop met subsidievoordeel van de Nefit warmtepomp

De warmtepomp wint terrein. Dat zegt Natuur & Milieu in een nieuwsbericht. Als huishoudens hun CV-ketel vervangen door warmtepompen besparen we in Nederland 640 miljoen m3 gas.

Inmiddels hangt in zo’n 150.000 woningen een warmtepomp. Om de CV-vervangingsmarkt aan te jagen, start Natuur & Milieu een collectieve inkoopactie voor duurzame warmte.

Actie warmtepomp

Door de kracht van collectieve inkoop in te zetten, wordt de vraag verhoogd, kan de prijs dalen en is een versnelling in deze jonge markt voor duurzame warmte mogelijk. En die vraag van huiseigenaren is er: de actie staat pas een week open en er zijn al honderden aanvragen binnen.

Oude CV-ketel aan vervanging toe?

Maar liefst 400.000 huishoudens zijn dit jaar toe aan de vervanging van hun cv-ketel. Als deze allemaal kiezen voor een warmtepomp, bespaart dat Nederland 640 miljoen m3 gas en 1,15 miljoen ton CO2-uitstoot. Dat is evenveel als wanneer er 1.000 auto’s 144 rondjes om de aarde zouden rijden, volgens Natuur & Milieu.

Subsidie

Sinds 1 januari is er een subsidiepot van € 70 miljoen opengesteld voor duurzame energie-opwek: de ISDE-regeling. Ook voor de aanschaf van duurzame warmte-oplossingen, zoals een warmtepomp en een zonneboiler, is een deel gereserveerd.

Hier is tot op heden echter nog zeer weinig gebruik van gemaakt: € 57 miljoen van het totaalbedrag zit nog in de pot.

Het subsidiebedrag kan per warmtepomp, afhankelijk van het model, oplopen tot wel € 2.300.

Hoe werkt de warmtepomp

Een warmtepomp gebruikt niet of nauwelijks gas, maar haalt de warmte uit de bodem of uit de lucht. De werking is vergelijkbaar met hoe een koelkast juist de kou uit de lucht gebruikt. In Scandinavische landen, Duitsland en Oostenrijk worden warmtepompen wel al jaren veelvuldig en met groot succes toegepast. De installatie is geliefd bij zijn gebruikers vanwege het hoge comfort en de gelijkmatige warmteafgifte.

Over de actie

De collectieve inkoopactie geldt voor zowel warmtepompen als zonneboilers.

  • Huiseigenaren krijgen een maatwerkadvies voor de beste en meest duurzame oplossing voor hun specifieke woning
  • De actie wordt mede mogelijk gemaakt door de ASN Bank.
  • Voor de praktische uitvoering werkt Natuur & Milieu samen met Nefit, vanwege de duurzaamheid van de warmte-oplossingen, de betrouwbaarheid, landelijke dekking en scherpe prijs.
  • Meer informatie op Slimwoner.nl.

 

    Kunt u mij s.v.p. op de hoogte houden van uw collectieve inkoopactie voor een (hybride) warmtepomp? Bedankt en mvg.

    Deze systemen maken best wel veel geluid en zijn daarom minder geschikt voor toepasingen is stedelijke omgeving. De ventilatoren zijn een mechanisch component dat met de jaren steeds meer geluid produceert. In mijn standstuin heb ik veel hinder van de installatie van een buurman 5 huizen verderop.

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties