duwaal vuilniswagen op waterstof

Duwaal – Waterstof voor vuilniswagens

Duwaal is een project waarin binnen 3 jaar, honderd vuilniswagens op waterstof via een brandstofcel moeten rijden in Noord- Holland.

 
 views 
    0 likes
rozenburg power to gas

Rozenburg, Power-to-Gas Demonstratieproject

Sinds oktober 2014 koken inwoners in Rozenburg op synthetisch (methaan) gas uit waterstof. Het demoproject loopt van 2014 tot 2020.

 
 views 
    0 likes
Energy Island Goeree Overflakkee

Goeree Overflakkee wordt een energy island

Goeree Overflakkee heeft de ambitie om in 2020 energieleverancier te zijn. De overtollige energie wordt omgezet in waterstof via H2G-O

 
 views 
    0 likes
HyStock

WaterstofHub HyStock

HyStock is een installatie van 1 Megawatt (MW) waarin zonenergie wordt omgezet in waterstof. Deze 'aardgasbuffer' biedt kansen voor de energietransitie.

 
 views 
    0 likes
Archypel waterstof brandstofcel

Archypel

Archypel richt zich op het uitwerken van de techniek voor kleinschalig energieopslag met waterstof en de commerciële haalbaarheid van zo’n systeem.

 
 views 
    0 likes
H2Share waterstof truck

H2Share WaterstofTruck

H2Share werkt aan de ontwikkeling van een heavy duty waterstof vrachtwagen en een mobiel waterstoftankstation. H2Share is een EU-Interreg project

 
 views 
    0 likes
P2A – Power To Ammonia

P2A – Power To Ammonia

P2A - Power to Ammonia. Samen met de TU Delft wil Nuon de gascentrale ombouwen naar een op ammoniac gebaseerde superbatterij: de Magnum.

 
 views 
    0 likes
Waterstof uit windenergie

Waterstof uit windenergie

Is het produceren van waterstof uit de windenergy van offshore windparken rendabel te maken? Door HYGRO, Composite Agency, ECN, Energy Expo, Energy Valley.

 
 views 
    0 likes
Geothermie Mol

Geothermie Mol

Geothermie komt beschikbaar voor 20.000 huishoudens in Mol (Belgie). Eerste co-generatiecentrale (warmte én elektriciteit) in Benelux. Daldrup-Smet is gestart met de tweede diepe boring gestart.

 
 views 
    0 likes
Waterstof door gaspijpleiding in Zeeland

Gaspijpleiding voor waterstof

Dow Benelux, Yara en ICL-IP Terneuzen gaan onderling waterstof uitwisselen via een bestaande gaspijpleiding van Gasunie, onder het Kanaal bij Terneuzen.

 
 views 
    0 likes
Duurzaam Ameland Power2Gas

Duurzaam Ameland Gaswarmtepompen

Eneco voert op Ameland een proefproject met twee gaswarmtepompen uit. Deze worden gebruikt voor de verwarming én koeling van het Kennis en Innovatiecentrum (KIC) op Ameland.

 
 views 
    0 likes

Duurzaam Ameland methaan brandstofcellen

Brandstofcellen. Op Ameland zijn 45 brandstofcellen (2 kWe) geplaatst die onderdeel gaan worden van het smart grid op Ameland. De brandstofcellen zijn op afstand aan te sturen.

 
 views 
    0 likes
Duurzaam Ameland hybride warmtepompen

Duurzaam Ameland hybride warmtepompen

Op Ameland is een start gemaakt met de uitrol van 45 hybride warmtepompen in de gebouwde omgeving. Deze warmtepompen worden onderdeel van het smart grid op het eiland.

 
 views 
    0 likes

Power to Gas

In Delfzijl wordt binnen twee jaar de eerste grootschalige, volledig geïntegreerde Power-to-Gas-installatie ter wereld gebouwd.

 
 views 
    0 likes

AH2PD hoge druk biovergisting met H2

Test effectiviteit en efficiency van gecombineerde hoge druk biovergisting met H2 en CO2 voor biogas met hoge concentratie methaan

 
 views 
    0 likes
raakpro

RaakPro Bio P2G

RaakPro Bio-P2G gebruikt elektriciteit om waterstof uit water te verkrijgen. De waterstof wordt vervolgens samen met kooldioxide omgezet in methaan.

 
 views 
    0 likes

Milena

Vergistingsinstallatie in Alkmaar. Uniform vaststellen van ontwikkelingsfase en ontwikkelingspotentieel van de technologieën die in onderzoek zijn op basis van Technology Readiness Level Assessment (

 
 views 
    0 likes