Waterstoftrein test in het Noorden

Waterstoftrein test in het Noorden

Waterstoftrein test in het Noorden
De Coradia iLint waterstoftrein kan 300 passagiers vervoeren. De trein is ontwikkeld door het Franse bedrijf Alstrom en rijdt vanaf december 2017 op de Duitse lijn Boxtehude – Cuxhaven.

De eerste Waterstoftrein gaat proefrijden in de Noordelijke provincies. Daarvoor zijn de provincies Groningen en Friesland de samenwerking aangegaan met ProRail. De proef is nog afhankelijk van de medewerking van Arriva die de concessies voor het noordelijke spoor heeft.

Arriva zegt erg blij te zijn met de provinciale ambities.

Waterstoftrein in Duitsland

De Waterstoftrein moet de vervuilende dieseltreinen in het noorden op termijn gaan vervangen. De Franse Alstrom experimenteert al met een waterstoftrein in Noord-Duitsland. Deze Coradia iLint, zoals de eerste en enige passagierstrein met een waterstofmotor heet, zou ook naar Nederland gaan komen.

In de noordelijke provincies zijn lang niet alle treinverbindingen uitgerust met een stroomkabel. De treinen tussen Groningen – Leeuwarden en de boemeltjes naar Roodeschool, Stavoren, Delfzijl en Nieuweschans rijden nog op diesel omdat het niet rendabel zou zijn om leidingen aan te leggen.

Het voordeel van de waterstoftrein is o.a. dat er geen leidingen nodig zijn. Op verzoek van Friesland en Groningen onderzocht Arcadis de haalbaarheid van een waterstoftoekomst op het noordelijke spoor.

Wouter Wiersema van Arcedis: “Treinen laten rijden op waterstof is ongebruikelijk. Maar als een bovenleiding ontbreekt, kan het een oplossing zijn”

Strenge veiligheidseisen

De opslag van waterstof is nog even een aandachtspunt. Vanwege het het licht ontvlambaar materiaal moeten er strenge veiligheidseisen aan de treinen worden gesteld.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties