Zinkterrein Budel wordt energieleverancier

Zinkterrein Budel wordt energieleverancier

Zinkterrein Budel wordt energieleverancier
Op de plek waar nu metalen worden verwerkt met de energie die gelijk staat aan de behoefte van heel Eindhoven, moet binnen een paar jaar de oplossing zichtbaar worden voor grote kwesties als energie-opslag en duurzame mobiliteit. En dat alles op een 100% energieneutrale en circulaire manier.

De zinkfabriek op het Nyrstar terrein in Budel wil transformeren van energieslurper naar energieleverancier.

Budel

Dat het ambitieniveau hoog ligt, daar zijn Harry Denis (Nyrstar Budel), Philip de Goey (TU/e, Metalot3C) en Jan Vlassak (Metalot3C) het wel over eens. Maar de unieke kansen die het zinkwitterrein in Budel Dorplein te bieden heeft, die hebben hen samen met partijen als de provincie, Natuurmonumenten en de gemeente Cranendonck toch over de streep getrokken.

Metalot3C

Een deel van het Nyrstar-terrein is omgedoopt tot Metalot Circularity Center Cranendonck (Metalot3C). Daarover zwaaien Philip de Goey (TU/e, Metalot3C) en Jan Vlassak (Metalot3C) de scepter.

Zij gaan zorgen dat de transformatie van het zinkterrein verwezenlijkt wordt.

“De centrale gedachte is: alles zo inrichten dat je alleen nog maar volledig duurzame energie gaat gebruiken en leveren”, zegt De Goey, die hoogleraar en decaan is aan de faculteit Werktuigbouw van de Technische Universiteit Eindhoven. “Jan Vlassak en ik zijn hier twee jaar geleden aan begonnen. Wij vonden dat het uniek moest zijn, liefst op wereldschaal. We hebben een visie ontwikkeld die toonaangevend is. Iedereen werd er enthousiast van en daardoor werden wij zelf ook steeds meer gedreven.

Nyrstar

Harry Denis (Nyrstar Budel): “Het ziet er, met alle betrokken partijen en een prachtig bestemmingsplan heel goed uit nu, al is er wel nog een inspraakronde van zes weken te overbruggen.”

Lab voor TU/e

Metalot 3C wil de innovaties aanjagen en ondersteunen die nodig zijn om 100% duurzaam en 100% recyclebaarheid te bereiken. De Goey: “Zo gaan we de ideeën die nu aan de universiteiten – op de eerste plaats die in Eindhoven, maar ook andere universiteiten zijn welkom – leven, hier op ons terrein opschalen van een lab-opstelling naar een fabriekssetting.”

Het is volgens De Goey meer dan logisch als een reeks van studententeams gaan aanhaken op Metalot. “Op de eerste plaats Team FAST, dat werkt aan een auto op mierenzuur, en SOLID, dat een motor op ijzerpoeder wil bouwen.”

Energieopslag

Een van de leidende thema’s daarbij is energieopslag. “Uiteindelijk willen we vraag en aanbod van energie 100% aan elkaar koppelen. Omdat je niet op alle momenten even veel energie nodig hebt, kan dat niet zonder opslag.

Daarbij denken we dat batterijen wel een deel van dat probleem oplossen, maar zeker niet alles.

  • Voor auto’s werken batterijen wel
  • Voor vrachtvervoer, schepen en vliegtuigen is dat echt anders. Neem bijvoorbeeld een grote truck: als vervanging van 700 liter diesel heb je zo’n 25 ton aan batterijen nodig; dat gaat dus niet werken.”

Metal fuel

Een deel van de oplossing zit volgens De Goey in de metal fuels.

“Wat dat betreft is het hier natuurlijk een groot speelterrein voor ons. We gaan alles proberen. Basaltblokken, zink, magnesium, ijzer, we hebben hier alles bij de hand, dus dat is ideaal. We kunnen er al vuur van maken, maar een goed werkende motor hebben we nog niet. Daar willen we aan gaan werken. Innovaties, nieuwe dingen, het gaat hier straks bruisen van de vernieuwing.”

De Goeij beperkt de activiteiten van Metalot 3C niet tot het hoofdterrein van Nyrstar. Ook de Cantine, aan de andere kant van de Hoofdstraat, wordt onderdeel van de plannen. De Goey: “Ooit was dat hét sociale ontmoetingscentrum van het dorp. Het ademt naar verleden, maar wij gaan er een heel futuristische plek van maken, de tekeningen daarvoor liggen al klaar.”

Het is de bedoeling dat er een breed scala aan partners op gaat aansluiten. “Technische universiteiten, zowel in Nederland als van over de grens, en instituten als DIFFER, TNO en ECN. Maar ook Wartsila, een bedrijf uit de scheepsbouw, heeft al interesse getoond.”

Onderwijs

Maar daar blijft het niet bij, vult Jan Vlassak snel aan. “In 2018 verwachten we hier 10 onderzoekers 20 studenten te kunnen herbergen. Over vijf jaar moet dat uitgegroeid zijn tot zeker 100 onderzoekers en 200 studenten, van alle niveaus.” Vlassak ziet sowieso veel ruimte voor onderwijsactiviteiten.

Hoe kun je op deze plek de toekomst van goed onderwijs veiligstellen? Denk aan Gilde Opleidingen, Fontys ook, maar eigenlijk op alle niveaus willen we onderwijs met een accent op duurzaamheid hier in Cranendonk hebben.” Wat Vlassak betreft betekent dat ook dat er een apart schoolgebouw komt, liefst op het Metalot-terrein.

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties