zonenergie wordt waterstofgas

Zonenergie stroomt door onze gasleidingen

zonenergie wordt waterstofgas
zonenergie wordt waterstofgas

‘Gasunie is van plan om met de stroom van 5000 zonnepanelen waterstofgas te gaan produceren’, kopt Gazprom-energy.nl op 13 april.

Dit is het bericht waar we al jaren op wachten. Want we barsten dadelijk van de groene energie. Zoveel dat we het maar moeilijk kwijt kunnen. Opslaan is nog steeds een flinke uitdaging. Behalve als we de groene stroom omzetten in waterstofgas want de gasleidingen infrastructuur ligt door heel Nederland en in Europa.

Is power to gas het ‘Ei van Columbus’?

Van zonenergie naar Power to Gas

De Gasunie heeft hoge verwachtingen van de zogeheten power to gas technologie. Met die technologie kunnen grote hoeveelheden elektriciteit worden omgezet in gasvormige energiedragers.

De achterliggende gedachte daarbij is dat gassen veel eenvoudiger en goedkoper opgeslagen kunnen worden dan elektriciteit.

De gassen zoals waterstofgas, kunnen vervolgens worden gebruikt in de transportsector of door de industrie. Ook kan er weer elektriciteit mee worden opgewekt.

Pilot

Omdat in de toekomst de behoefte aan opslag waarschijnlijk sterk groeit, wil Gasunie in Zuidwending een pilotproject opzetten. Met een vermogen van meer dan 1 MW noemt Gasunie het project een belangrijke stap in de opschaling van de power to gas technologie.

Deze zomer wil Gasunie de definitieve investeringsbeslissing nemen.


 

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties