Zonneboilers 50% meer subsidie

Zonneboilers 50% meer subsidie

Zonneboilers 50% meer subsidie
Voor systemen groter dan 10 vierkante meter is de subsidie ongeveer 190 euro per vierkante meter oppervlakte

Zonneboilers krijgen fors vanaf 2017 meer ISDE-subsidie. Dat maakte minister Kamp bekend. De subsidie is beschikbaar voor particulieren en bedrijven.

Voor kleine hernieuwbare warmteopties zoals zonneboilers wordt door de minister opnieuw de regeling opengesteld met een budget van 70 miljoen euro.

In de lopende Jaargang van deze regeling is er tot en met 31 oktober 2016 voor 29,5 miljoen euro subsidie aangevraagd. Daarmee is 42,5 procent van de 70 miljoen euro budget geclaimd.

Zonneboilers verwarmen Nederland

Branchevereniging Holland Solar laat weten dat in 2016 is gebleken dat de aanmoedigingspremie die de ISDE beoogt, op dit moment niet voor alle technieken binnen de regeling ongeveer gelijk is en voldoende stimuleringseffect heeft.

‘Wij hebben nadrukkelijk gepleit voor een verhoging voor de subsidie op zonneboilers om zo een gelijkwaardige subsidie te geven wat betreft de duurzame warmte opbrengsten in vergelijking met de andere duurzame technieken.’

IDSN regeling

Voor installaties kleiner dan 10 vierkante meter bedraagt het subsidiebedrag per 1 januari 2017 0,75 euro per kilowattuur.

Voor de installaties met een collector-oppervlakt van 10 tot en met 200 vierkante meter bedraagt het nieuwe subsidiebedrag 0,30 euro per kilowattuur.

Criteria

De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie.

  • Voor zonneboilers tot 10 vierkante meter hangt deze af van de jaaropbrengst en ligt deze tussen de 500 en 1.800 euro
  • Voor systemen groter dan 10 vierkante meter is de subsidie ongeveer 190 euro per vierkante meter oppervlakte.

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties