ZonneHub op de bibliotheek van Renkum

ZonneHub collectief PV

ZonneHub voor collectief PV
Een voorbeeld van een collectief zonnedak via de ZonneHub is het dak van de plaatselijke bibliotheek, zoals hier in Renkum

De ZonneHub is het nieuwe initiatief van Eneco.

ZonneHub biedt aan particulieren de mogelijkheid om een project van collectieve zonnestroom te starten op buurtdaken.

Particulieren die zelf niet beschikken over een geschikt dak kunnen zo toch profiteren van groene stroom. 

De partner van Eneco is de Rabobank.

Geen dak, wel zonnepanelen

Energiebedrijf Eneco onderzocht waarom haar klanten niet investeerden in zonnepanelen. Hieruit kwam naar voren dat de investering en het ontbreken van een eigen of een geschikt dak, de belangrijkste drempels zijn om tot aanschaf van PV over te gaan.

Er zijn echter daken genoeg die vol gelegd kunnen worden. Daarom biedt Eneco met de ZonneHub, consumenten aan om mee te doen met een ‘zonnepark’ op een groot dak in de buurt. Denk aan het dak van de lokale supermarkt, school, flat, bank of overheidsgebouw.

ZonneHub voordelen

Op grote, geschikte en vrij beschikbare daken, installeert Eneco een collectief zonnedak met zonnepanelen die zijn aangeschaft door omwonenden.

  • Meedoen kan al vanaf één zonnepaneel, waarmee een deelnemer direct al de energienota verlaagt dankzij de zelf opgewekte zonnestroom
  • Met panelen op een ZonneHub wekt de consument tot 100%
    de eigen stroom op
  • Eneco regelt naast de installatie ook de administratie, het onderhoud en de garantie op de panelen.

Video

 

Met de ZonneHub hebben deelnemers wel de lusten maar niet de lasten van zonnepanelen.

Minder maandlasten, een mooi rendement, zelf je stroom opwekken en ook nog eens bijdragen aan een beter milieu. Dankzij ZonneHub kan iedereen nu kiezen voor zonnepanelen, ook als je geen eigen of geschikt dak hebt.

Rendement

De nieuwe ‘Postcoderoosregeling’ zorgt ervoor dat het voor consumenten aantrekkelijker is om deel te nemen aan een zonnepark of – zoals hierboven – het zonnedak. Deelnemers van lokale initiatieven hoeven immers geen energiebelasting meer te betalen over de ‘zelf opgewekte’ groene stroom.

De investering in een collectief zonnedak levert tussen de vier en zes procent rendement op per jaar.

PV moet een boost krijgen

Ondanks de verlaagde prijzen van zonnepanelen blijft zonenergie achter bij wind. Terwijl de enorme hoeveelheid lege, geschikte daken een enorme potentie voor groene stroom is. Eneco wil met deit initiatief een boost geven aan de opwek van lokale  zonnestroom in Nederland.

Meer informatie

Zonnehub.nl

E. zonnehub@eneco.nl

 

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties